základní část, 20. kolo
30.01.2021 16:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Heracles udolalo Groningen i podruhé v sezóně a přiblížilo se k horní polovině tabulky

Heracles si i podruhé v tomto ročníku vyšlápl na ambiciózní Groningen a stejně jako na konci prosince ho porazil nejtěsnějším poměrem 1:0. Díky tomu se znovu oddálil sestupovému pásmu a vyhoupl se na solidní desáté místo s pětadvaceti body, na sedmé Twente navíc ztrácí už jen čtyři body. Naopak Groningen nenavázal na předchozí výhru s Den Haagem (1:0) a stále mu tedy patří šestá pozice se čtyřiatřiceti body.

Svěřenci trenéra Dannyho Buijse sice měli balón častěji ve svém držení a vytvořili si i více střeleckých pokusů, jenomže do vyložených možností se prakticky nedostávali a naopak celek z Almela v tomto ohledu dominoval. Neuběhly ani úvodní čtyři minuty a domácí mohli jít z ničeho nic do vedení, jelikož se po přímém volném kopu dostal k míči v brankovém území Schoofs a z bezprostřední blízkosti orazítkoval břevno.

Za dalších šedesát sekund promarnil velkou možnost také Vloet, jenž po rohovém kopu hlavičkoval o několik decimetrů vedle levé tyče. Pak se hra přeci jen vyrovnala a hosté se uklidnili, nicméně krátce po polovině prvního dějství nečekaně inkasovali. Rozdílovou trefu tohoto střetnutí vsítil dvaadvacetiletý útočník Delano Burgzorg, jenž po nádherném pasu Pröppera z vlastní poloviny přetlačil v osobním souboji protihráče a pak z dvanácti metrů zamířil do bližšího spodního rohu.

Ve zbývajícím průběhu prvního poločasu se již nic dalšího nepřihodilo, obrázek hry se příliš neměnil ani po změně stran. Groningen se snažil hrozit především ze střední vzdálenosti, jenomže brankář Blaswich příliš práce neměl. Domácí chtěli pojistit svůj náskok v 55. minutě po dalším rohovém kopu, nicméně prudkou hlavičku Schoofse brilantně zlikvidoval pozorný brankář Padt.

Poslední velká možnost tohoto střetnutí se urodila zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem a znovu se do ní dostalo Heracles, avšak Burgzorg svůj druhý gól nepřidal kvůli fenomenálnímu zákroku Padta. Groningen bude mít v příštím kole co napravovat proti silnému Feyenoordu, klub z Almela zavítá na půdu konkurenčního Sittardu.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele