základní část, 16. kolo
12.01.2021 21:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Heraclesu (© AFP)

Heracles se s posledním Emmenem nemazalo a přehrálo ho vysoko o čtyři branky

Domácí Heracles potvrdil úlohu jasného favorita proti trápícímu se Emmenu a hlavně díky hattricku Sinana Bakişe zvítězil hladce po výsledku 4:0. Alespoň částečně tak napravil předchozí zaváhání s Willemem a znovu se oddálil sestupovým příčkám, momentálně se nachází na jedenáctém místě s osmnácti body. Hosté jsou beznadějně poslední s pouhými pěti body a na první ligovou výhru této sezóny neustále čekají.

Emmen tedy celkově nezvítězil šestnáctkrát za sebou, a jestli se chce ještě zachránit, tak ve druhé polovině musí výrazně přidat. Úvodních pětadvacet minut nic zajímavějšího nepřineslo, poté z ničeho nic udeřil Bakiş. Ten se po rohovém kopu z levé strany a následném skvělém zákroku brankáře Telgenkampa dostal k odraženému míči a poté ho z bezprostřední blízkosti nasměroval k pravé konstrukci.

Ve 35. minutě se zjevil v další nadějné možnosti Van der Water, jenomže jeho ránu z osmnácti metrů odvrátil do bezpečí hostující brankář. Bakiş navýšil náskok svého celku těsně před poločasovou přestávkou. Tentokráte si ukázkově narazil balón s Van der Waterem, následně všem uprchl po pravé straně a pak zakončil z hranice šestnáctky, jeho nezištný projektil zapadl k bližší tyči kolem marně se natahujícího Telgenkampa.

Šestadvacetiletý útočník s tureckými kořeny zkompletoval svůj hattrick za pouhých osmatřicet minut necelých dvacet minut po změně stran. Chytrý oblouček do volného prostoru vymyslel Rai Vloet a našel právě aktivního Bakişe, jenž ze středu pokutového území zamířil do levého spodního rohu.

Ve zbývajícím průběhu byl na trávníku nejvíce vidět Vloet. V 75. minutě se ještě prosadit nedokázal, neboť proti jeho dělovce z dvaceti metrů fantasticky zasáhl Telgenkamp. Za dalších dvanáct minut již však uzavřel gólový účet tohoto střetnutí, když se po nahrávce od střídajícího Fadigy trefil po zemi k protější konstrukci. Heracles se příště utká s Utrechtem, Emmen se pokusí konečně probudit proti favorizovanému Vitesse.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele