základní část, 1. kolo
13.09.2020 14:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Heracles si poradilo s Den Haagem a po zásluze získává tři body

Heracles úspěšně zvládlo vstup do dalšího ročníku Eredivisie a nyní v domácím prostředí přehrálo Den Haag po výsledku 2:0. ADO loni před možnou hrozbou sestupu zachránilo až předčasné ukončení soutěže, a proto sáhlo k obrovské restrukturalizaci celého týmu včetně změny na trenérském postu, nicméně na stadionu Polman to zatím nebylo příliš znát. Celek z Almela byl lepší ve všech směrech a svého soupeře přestřílel ve vysokém poměru 22:8.

Začátek sobotního duelu přeci jen probíhal v opatrnějším duchu a na obou výběrech bylo znát, že jim po hodně dlouhé přestávce chybí zápasová praxe. Mírný favorit si první větší příležitost vypracoval až necelých deset minut před přestávkou. Po přihrávce do volného prostoru se k okamžité ráně ze střední vzdálenosti odhodlal Breukers a balón směroval pod břevno, nicméně ten nakonec proletěl o centimetry nad.

Neuběhly ani další dvě minuty a naprosto výtečnou kolmici do šestnáctky protivníka vymyslel Silvester van der Water. Této nabídky však nedokázal využít rozběhnutý Burgzorg, jemuž se zakončení vůbec nevydařilo, a míč skončil zhruba o dva metry vedle levé konstrukce. Domácí vstoupili aktivněji také do druhého dějství a po čtyřech odehraných minutách byli zaslouženě odměněni, prosadit se totiž dokázal Rai Vloet.

Pětadvacetiletý záložník se po rohovém kopu van der Watera protlačil k hlavičce a zblízka usměrnil míč do levého dolního rohu, brankář Koopmans neměl sebemenší naději zasáhnout - 1:0. Heracles přidalo druhou trefu za dalších dvacet minut. Skórovat se povedlo nejaktivnějšímu muži na trávníku van der Waterovi, jenž po přesně načasované nahrávce od střídajícího de la Torreho stanul sám před Koopmansem a s naprostým klidem ho překonal.

Hostům definitivně zhasla naděje na bodový úspěch v 72. minutě, kdy Boy Kemper zatáhl za záchrannou brzdu a obdržel od rozhodčího van der Eijka žlutou kartu. A protože se jednalo o druhé takovéto provinění, tak kvůli následné červené kartě pro něj skončil duel předčasně. V samém závěru si nabuzený výběr z Almela vytvořil ještě dvě slibné příležitosti, ale Cijntjeho hlavičku brilantně zneškodnil Koopmans a pak de la Torre pálil o kousek nad břevno.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele