základní část, 25. kolo
07.03.2021 14:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Eran Zahavi (© AFP)

PSV přehrálo Fortunu a upevnilo si druhé místo v tabulce

PSV navázalo na zlepšené výkony z poslední doby a nyní si odvezlo všechny tři body ze Sittardu po výhře 3:1 nad místní Fortunou. O jeho úspěchu opět rozhodl izraelský kanonýr Eran Zahavi. Ten skóroval v úvodní půlhodině hned dvakrát, a i když houževnatý protivník po změně stran snížil, tak vítězství favorita pojistil těsně před koncem střídající Noni Madueke. Hosté jsou v Eredivisii stále druzí se čtyřiapadesáti body.

Za vedoucím Ajaxem sice zaostávají o bodů šest, ovšem před třetím Alkmaarem si vytvořili pětibodový náskok. Domácí výběr prohrál podruhé za sebou a klesl na jedenáctou pozici s jednatřiceti body. Svěřenci trenéra Rogera Schmidta vstoupili do tohoto nedělního utkání mnohem aktivněji a už po necelých deseti odehraných minutách vedli. Parádní přihrávku na pravou stranu dostal Dumfries a před brankou našel rozběhnutého Zahaviho, jenž z pěti metrů snadno rozvlnil síť.

Stejný hráč mohl podruhé skórovat v polovině úvodního dějství, nicméně tentokráte mu zakončení vůbec nesedlo a balón poslal daleko od levé konstrukce. Domácí z ničeho nic zahrozili ve 26. minutě, kdy Semedo pálil o půl metru vedle pravé tyče. Avšak ani ne o minutu později přidal svůj druhý gól v zápase Zahavi, který po rychlé akci na levém křídle obdržel přesnou nahrávku od Maxe a ve skluzu nemohl minout zcela prázdnou branku.

Zhruba pět minut před přestávkou chtěl definitivně rozhodnout o úspěchu svého klubu Malen, ale proti jeho ráně z dvanácti metrů parádně zasáhl brankář Yanick van Osch. Ve druhé půli se nejprve hrálo opatrněji, pak rozhodčí Lindhout odpískal ve prospěch PSV pokutový kop za zákrok Tirpana, jenomže po přezkoumání videozáznamu ho bleskově odvolal. V 66. minutě mohl zkompletovat hattrick Zahavi, neboť střelou z hranice šestnáctky orazítkoval pravou tyč.

Domácím svitla naděje na bodový zisk o tři minuty později. George Cox totiž předvedl naprosto fenomenální přízemní kombinaci s nově příchozím Hanssonem a po geniální závěrečné patičce zblízka propálil bezmocného gólmana Mvoga. Hosté si vzali zpět svůj dvoubrankový náskok v 87. minutě a tím tak definitivně rozhodli o své výhře, jelikož se Madueke fantasticky trefil z osmnácti metrů do bližší šibenice.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele