základní část, 21. kolo
05.02.2021 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Heracles udolal Fortunu a posunul se do horní poloviny Eredivisie

Hráči Heraclesu neprohráli na ligové scéně již počtvrté za sebou a k tomu třikrát zvítězili, díky tomu se definitivně oddálili sestupovému pásmu a se ziskem osmadvaceti bodů se posunuli na solidní deváté místo. Během posledního měsíce vyhráli potřetí v nejtěsnějším poměru 1:0, jedinou trefu vsítil zhruba deset minut před závěrečným hvizdem Rai Vloet. Naopak celek ze Sittardu nenavázal na předchozí dvě výhry a je jedenáctý s pětadvaceti body.

Domácí výběr přitom začal odvážněji a první nebezpečnější možnost si vypracoval krátce po deseti odehraných minutách, kdy se postavil k přímému kopu z osmnácti metrů George Cox a zamířil asi metr nad horní tyčku. Nicméně v následujícím průběhu se svěřenci trenéra Franka Wormutha stále více osmělovali a svou převahu zužitkovali ve 38. minutě, to se totiž Vloet prosadil podeváté v tomto ligovém ročníku.

Pětadvacetiletý záložník si seběhl k bližší tyči po hezké akci na pravém křídle od Američana De la Torreho a z bezprostřední blízkosti snadno rozvlnil síť. Hosté od tohoto okamžiku ožili a svého protivníka sevřeli na vlastní polovině. Vzápětí mohl navýšit jejich náskok Burgzorg, který se ocitl ve stoprocentní šanci po krásném úniku a následně zamířil do levého spodního rohu, ovšem vynikající zákrok předvedl brankář Yanick van Osch.

Do druhého dějství lépe vstoupili domácí a snažili se vyrovnat. Přesně po pěti odehraných minutách napřáhl ze střední vzdálenosti Seuntjens, nicméně tentokráte se blýskl brankář Blaswich a balón vyrazil na rohový kop. Ihned na to mířil Flemming z deseti metrů o kousek vedle levé tyče, v 54. minutě se hostující strážce blýskl i proti tvrdé ráně Rienstry.

V 66. minutě mohl pojistit náskok Heraclesu Burgzorg, jenž přelstil ofsajdovou past a řítil se sám směrem k van Oschovi, avšak ve vyložené příležitosti vyhořel a zblízka na něj nevyzrál. Za dalších devět minut zahrozil na opačné straně Polter, jehož volej po rohovém kopu orazítkoval břevno a odrazil se pár decimetrů před brankovou čáru. Fortuna si v vytvořila v závěrečných minutách enormní tlak, ale na Blaswiche už vyzrát nedokázala.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele