základní část, 9. kolo
22.11.2020 14:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Feyenoord i přes početní oslabení veze ze Sittardu všechny body

Pro hráče Feyenoordu se nedělní duel vůbec nevyvíjel dobře, inkasovali totiž už po pár odehraných sekundách a navíc se po necelé čtvrthodině hry museli obejít bez vyloučeného Orkuna Kökçüa. Nicméně i přesto zmobilizovali síly a i díky dvěma proměněným penaltám kapitána Stevena Berghuise otočili vývoj, nakonec zvítězili po výsledku 3:1. V tabulce se posunuli na třetí místo s jednadvaceti body a na vedoucí Ajax stále mají manko tří bodů.

Fortuna v reprezentační přestávce sáhla k výměně na trenérském postu, ovšem odchod Kevina Hoflanda jí zatím příliš nepomohl a v Eredivisii je stále poslední se třemi body na kontě. Přitom celek ze Sittardu začal naprosto skvěle a téměř okamžitě po zahajovacím výkopu skóroval. Zian Flemming obdržel parádní kolmici do běhu od Tekieho a v zakončení si věděl rady, když z mírného úhlu zamířil po zemi do protějšího spodního rohu.

Hosté si ještě více zkomplikovali situaci ve 12. minutě. Teprve devatenáctiletý záložník Kökçü totiž velmi nevybíravě přišlápl nohu Janssena a rozhodčí Higler mu bez váhání ukázal přímou červenou kartu. Fortuna mohla navýšit svůj náskok přesně o tři minuty později, jenomže dělovka Seuntjense z obrovské vzdálenosti pouze orazítkovala břevno. Hosté v následujícím průběhu přidali a snížit se jim povedlo zhruba deset minut před přestávkou.

Marcos Senesi si po několika hlavičkách elegantně zpracoval míč na prsa a nakonec tvrdě vypálil z pětadvaceti metrů, jeho úchvatný projektil zapadl přesně do pravé šibenice. V samém závěru prvního poločasu dostal favorita do vedení Berghuis, jelikož Angha poslal k zemi ve vlastní šestnáctce Linssena a Higler ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil právě tradiční exekutor a bezmocného gólmana Van Osche poslal na opačnou stranu.

Hosté po změně stran hráli chytře a dobře se bránili. Sittard mohl z ničeho nic srovnat v 65. minutě, nicméně ve stoprocentní pozici vyhořel Polter a zblízka si nepřišel na vynikajícího brankáře Marsmana. Výběr z Rotterdamu se definitivně uklidnil v úvodu nastavení. Higler nařídil v jeho prospěch druhý pokutový kop za podražení Smeetse na Berghuise a právě faulovaný hráč nezaváhal ani podruhé, tentokráte se krásně trefil do pravého dolního růžku.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, sporttube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele