základní část, 27. kolo
20.03.2021 16:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Utrecht vyhrál venku počtvrté v řadě, nyní těsně skolil Fortunu

Utrechtu se aktuálně daří lépe venku než doma. Díky jediné brance Adriána Dalmaua devět minut před koncem urval v Sittardu všechny body a získal na své konto již čtvrté vítězství v řadě na cizím hřišti. Fortuna naopak zaznamenala již třetí porážku z posledních čtyř kol, úspěchu se za toto období dočkala jen před týdnem, to když skolila o dva góly Venlo.

Domácí na tohoto protivníka dlouhodobě neumějí najít správný recept, od roku 2000 s ním prohráli hned v pěti případech a třikrát remizovali a ani na devátý pokus se jim nepovedlo ho přelstít. V pořadí šestá prohra s Domstedelingen za posledních dvacet jedna let pro ně ovšem nepředstavuje žádnou tragédii, co se otázky záchrany týče, která je jejich jasnou prioritou.

Hosté přece jenom působili na hrací ploše nebezpečnějším dojmem, akorát že kýžené odměny se dočkali až v závěrečných pasážích zápasu. Byť Fortunezen drželi o něco více míč na svých kopačkách, střelecky byli skoro dvakrát méně aktivní. Jako první zahrozil Kerk, jeho pokus ale polapil sittardský gólman Van Osch, a v 11. minutě se Utrecht opětovně ještě neprosadil.

V pohotovosti byl totiž opětovně Van Osch, jenž vychytal střelu Ramselaara, a následně balón směřující do brány po zakončení Kerka zastavil bránící Tirpan. Ve 13. minutě nerozvlnil síť Mahi, který mířil mimo Van Oschův prostor tří tyčí, a tak si Utrecht musel na změnu skóre počkat až do 81. minuty, to když z dorážky zacílil velmi snadno střídající Adrián Dalmau.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele