základní část, 29. kolo
10.04.2021 20:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Emmen opět vyhrál a mílovými kroky se přibližuje k záchraně

Hráčům Emmenu ještě před pár týdny téměř vůbec nikdo nevěřil, že by se mohli zachránit mezi nizozemskou smetánkou, ovšem v samém závěru předvádějí nevídanou stíhací jízdu. Díky druhé výhře v řadě se sice stále nacházejí na sedmnácté sestupové pozici, nicméně za patnáctým Willemem zaostávají už o pouhý jeden bod. Nyní sehráli pikantní souboj v Sittardu a místní Fortunu nakonec zdolali po výsledku 3:1.

V posledních sedmi utkáních nejvyšší nizozemské soutěže vybojovali úctyhodných patnáct bodů a ve zbývajících pěti kolech se tak dá očekávat nervy drásající bitva o udržení. Domácí výběr naopak nepotvrdil úlohu mírného favorita, na ligové scéně prohrál potřetí za sebou a v tabulce mu patří dvanáctá pozice se čtyřiatřiceti body. První poločas toho příliš zajímavého nenabídl, za zmínku snad stojí jen střela Semeda z 10. minuty, proti které výtečně zasáhl brankář Verrips a také neuznaný gól Paula Gladona po necelé půlhodině hry.

Po změně stran se však obrázek hry naprosto změnil. Výrazně tomu napomohlo vyloučení i následný pokutový kop. Roel Janssen totiž v 50. minutě evidentně zatáhl za ruku unikajícího Gladona, a jelikož se jednalo o zmaření zjevné brankové příležitosti, tak od rozhodčího Kooije uviděl přímou červenou kartu. Na penaltový puntík si vzápětí postavil míč tradiční exekutor Sergio Peña a chladnokrevně se trefil k levé tyči.

Hosté podruhé rozvlnili síť v 64. minutě, jenomže přesná střela Gladona nakonec neplatila vinou předchozího ofsajdu. Za dalších deset minut nařídil Kooij druhou penaltu ve prospěch hostujícího FC po zákroku Van den Buijse, ale po prozkoumání videozáznamu ji bleskově odvolal. Oslabená Fortuna se i v deseti snažila vyrovnat a nakonec se jí to povedlo zhruba deset minut před závěrečným hvizdem.

Dimitrios Emmanouilidis si po parádní nahrávce od Flemminga navedl balón do výhodnější palebné pozice a poté ho ukázkově zakroutil do vzdálenějšího spodního růžku. Avšak ani tato trefa nestačila celku ze Sittardu na bodový zisk. Právě Emmanouilidis totiž povalil k zemi Glenna Bijle a Kooij již potřetí v tomto střetnutí ukázal na penaltový puntík.

Nabídnutou šancí nepohrdl právě faulovaný Bijl a svou tvrdou ránu usměrnil přímo doprostřed branky - 1:2. Emmen definitivně pojistil svůj náskok v sedmé minutě nastavení. Zasloužené trefy se dočkal agilní Gladon, neboť se po dvou fantastických zákrocích gólmana Van Osche dostal k dorážce z osmi metrů a poloprázdnou branku nemohl minout.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele