základní část, 25. kolo
06.03.2021 16:30 CET
6 : 0
(3:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Steven Berghuis (© AFP)

Feyenoord si s chutí zastřílel proti Venlu a zvítězil vysoko o šest branek

Unavené Venlo tentokráte nemělo žádnou šanci na půdě ambiciózního Feyenoordu a po tragickém výkonu utrpělo obrovský debakl v poměru 0:6, před závěrečnou fází letošního ročníku Eredivisie si tak výrazně komplikuje boj o záchranu. Hosté prohráli na ligové scéně popáté za sebou a stále jim patří patnácté místo s dvaadvaceti body, avšak před šestnáctou barážovou pozicí Willemu II mají už jen čtyřbodový náskok.

Navíc jejich hodně náročný program ještě nekončí. Před pár dny nezvládli semifinále národního poháru s Vitesse (0:2) a již v úterý je čeká důležitá dohrávka 21. kola s konkurenční Spartou. Svěřenci trenéra Dicka Advocaata naopak přerušili svou šňůru tří ligových střetnutí bez výhry a prozatím se vrátili na čtvrtou příčku se šestačtyřiceti body. V tomto sobotním utkání dominovali od samého začátku.

Do vedení se dostali z první větší šance po necelé čtvrthodiny hry, kdy Jens Toornstra obdržel parádní přihrávku od Sinisterry a chladnokrevnou ranou z deseti metrů zavěsil přímo k levé konstrukci. Neuběhlo ani dalších pět minut a jasný favorit pojistil svůj náskok, neboť se po rohovém kopu z pravé strany v podání kapitána Stevena Berghuise dostal k hlavičce Lutsharel Geertruida a z hranice brankového území snadno rozvlnil síť.

Domácí pokračovali v tlaku i nadále a ve 31. minutě se prosadili potřetí. Zkušený křídelník Bryan Linssen obdržel naprosto precizní kolmici do volného prostoru od Kökçüa a svůj samostatný únik zakončil s grácií, jelikož chytrý dloubák usměrnil do pravého spodního rohu. Pak tempo hry přeci jen opadlo a domácí si s přehledem hlídali dostatečný náskok, nicméně po změně stran znovu přidali a byli opět při chuti.

Krátce po hodině hry získal odražený balón Toornstra a naprosto nekompromisní dělovkou z dvanácti metrů propálil vše, co mu stále v cestě, bezmocný brankář Kirschbaum se nestačil ani ohlédnout - 4:0. Zhruba o deset minut později přidal pátou trefu Feyenoordu Berghuis, když se ocitl nikým nehlídán před hranicí pokutového území a fenomenální technickou střelou se trefil do vzdálenější šibenice, Kirschbaum se jen naprázdno proletěl vzduchem.

Ovšem ani v tuto chvíli kanonáda rotterdamského giganta ještě neskončila. V 85. minutě uzavřel gólový účet brazilský obránce Eric Botteghin, jenž po dalším pasu Berghuise od rohového praporku stanul v brankovém území VVV a přesně umístěnou hlavičkou pokořil zoufalého hostujícího strážce.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele