základní část, 16. kolo
13.01.2021 21:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord udolal Zwolle a posunul se na druhé místo Eredivisie

Feyenoord potvrdil dobrou formu z poslední doby i proti Zwolle, ovšem na hubeném vítězství 1:0 se nyní pořádně nadřel. Jediný gól středečního zápasu vsítil po necelých dvaceti odehraných minutách druhého dějství Kolumbijec Luis Fernando Sinisterra, rotterdamský celek se díky této trefě posunul na druhou pozici nizozemské nejvyšší soutěže s pětatřiceti body o skóre před třetí Arnhem.

PEC se za svůj výkon v žádném případě nemusí stydět, nicméně poprvé od poloviny prosince uplynulého roku prohrálo a v tabulce se nachází na dvanácté příčce se sedmnácti body. První nebezpečnější možnost tohoto zápasu se urodila po deseti odehraných minutách, kdy ze střední distance napřáhl Fer, ale jeho povedená rána přeci jen minula pravou tyč o několik centimetrů.

Přesně po pětadvaceti minutách hry se v obrovské možnosti zjevil mladý útočník Pratto, jenomže ani on nemířil mezi tři tyče a balón poslal o kousek vedle pravé konstrukce. Hosté mohli z ničeho udeřit v samém závěru úvodního dějství, jelikož přízemní bombu z dvanácti metrů vyprodukoval Nakajama, avšak na famózního brankáře Marsmana si nepřišel. Domácí pokračovali v aktivitě také po změně stran.

V 54. minutě se musel vytáhnout brankář Zetterer, neboť brilantně zneškodnil nepříjemnou ránu Sinisterry, o necelých deset minut později znovu čaroval a razantní hlavičku Pratta parádně odvrátil na rohový kop. Po další akci však přeci jen kapituloval. K odraženému míči se totiž dostal Sinisterra a z patnácti metrů vypálil. Jeho tvrdá přízemní rána zapadla přímo do pravého spodního rohu a Zetterer se tentokráte natahoval marně.

Feyenoord v následujícím průběhu nikam nespěchal a s přehledem si hlídal těsný náskok, pojistit ho mohl zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Z hranice pokutového území zkusil štěstí Toornstra a jeho skákavá střela o kousek minula pravou tyč. Na svěřence trenéra Dicka Advocaata čeká v neděli pikantní bitva s vedoucím Ajaxem, Zwolle se pokusí vyzrát na velkého konkurenta ze Sittardu.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele