základní část, 11. kolo
06.12.2020 12:15 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord znovu zklamal a s oslabeným Heraclesem jen remizoval

Feyenoord upadl koncem listopadu do mírné krize a teď se z ní ne a ne dostat. Ve čtvrtek nezvládl důležité utkání o postup do jarní fáze Evropské ligy s chorvatským Dinamem (0:2) a teď se i přes početní výhodu trvající téměř půlhodiny rozešel smírně bez branek s podceňovaným Heraclesem. Rotterdamský celek zůstal v tabulce na čtvrtém místě s třiadvaceti body, klub z Almela opět lehce zaskočil favorita a je třináctý s devíti body.

Úvodní čtvrthodina probíhala přeci jen v opatrnějším duchu, pak z ničeho nic mohli udeřit hosté. Změnu skóre měl na kopačce Vloet, jenomže z bezprostřední blízkosti nevystřelil příliš razantně a brankář Marsman si s jeho slabším pokusem dokázal poradit. Ve 21. minutě chtěl na opačné straně skórovat Malacia, který dokonce překonal německého navrátilce mezi třemi tyčemi Blaswiche, ale nakonec orazítkoval pouze břevno.

Přesně po odehrané půlhodině se zjevil v další nadějné šanci Spajič a z hranice pokutového území mířil do pravého spodního růžku, nicméně Blaswich se vytáhl s jistým zákrokem. Od tohoto okamžiku byl na trávníku k vidění vyrovnaný průběh bez vyložených možností, hosté si výrazně zkomplikovali situaci v 66. minutě. To totiž Sinan Bakiş příliš horlivě atakoval Senesiho a rozhodčí van den Kerkhof ho po druhé žluté kartě předčasně poslal do sprch.

Favorizování domácí se od tohoto okamžiku snažili zvyšovat obrátky, avšak na pozornou defenzívu protivníka stále nenacházeli úspěšný recept. Asi čtvrthodiny před závěrečným hvizdem obdržel skvělou finální přihrávku do volného prostoru dánský kanonýr Jørgensen, ovšem se zakončením váhal tak dlouho, až byl nakonec zablokován.

Poslední příležitost tohoto nedělního utkání byla k vidění v 86. minutě. Střídající Azarkan mohl rozhodnout ani ne po pěti minutách strávených na trávníku, jenže fenomenální zákrok předvedl Blaswich a uchránil pro svůj celek nesmírně cenný bod. Feyenoord bude mít v příštím ligovém kole co napravovat ve Venlu, Heracles se pokusí po delší době vyhrát proti podceňovanému Sittardu.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, livesport.cz, sporttube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele