základní část, 28. kolo
04.04.2021 12:15 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Steven Berghuis (© AFP)

Feyenoord přehrál Sittard a udržel se ve hře o Ligu mistrů

Fotbalistům Feyenoordu se v poslední době příliš nedařilo a lehce ztráceli v boji o vytouženou druhou příčku, ovšem nyní předvedli konstantní výkon proti nevyzpytatelné Fortuně a nakonec ji zdolali po výsledku 2:0. V tabulce Eredivisie zůstávají na páté pozici s jednapadesáti body a na čtvrté Vitesse stále mají manko čtyř bodů. Hosté prohráli podruhé za sebou a patří jím dvanáctá pozice se čtyřiatřiceti body.

Rotterdamský celek nevyhrál před reprezentační přestávkou dvakrát za sebou, ale teď hrál zodpovědně od samého začátku a tentokráte neinkasoval. Úvodní pětadvacetiminutovka tohoto nedělního střetnutí nic zajímavého nepřinesla, poté promarnil obrovskou možnost slovenský krajánek Boženík. Ten převzal parádní pas od kapitána Stevena Berghuise, jenomže zakončení mu vůbec nesedlo a z ideální pozice poslal míč jen vedle levé tyče.

Stejný hráč vzápětí napravil své předchozí selhání a dokázal rozvlnit síť, avšak jeho branka nakonec neplatila vinou těsného ofsajdu. Pak se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo, čtyři minuty po přestávce mohli z ničeho nic udeřit hosté. Po hezké přízemní kombinaci nebezpečně vystřelil Flemming, nicméně levou tyč přeci jen o kousek minul. Domácí favorit se dostal do zaslouženého vedení v 50. minutě zásluhou Bryana Linssena.

Zkušený třicetiletý záložník si naběhl za defenzívu protivníka na vynikající centr z levého křídla od Berghuise a u vzdálenější konstrukce překonal bezmocného brankáře Van Osche prudkou hlavičkou. Celek ze Sittardu od tohoto momentu přidal a tlačil se za vyrovnáním, ovšem tvrdou ránu Tekieho nejprve zlikvidoval famózní gólman Bijlow a následně neuspěl ani Polter, jenž pálil zhruba o dva metry vedle levé tyče.

Necelých dvacet minut před závěrečným hvozdem chtěl pojistit náskok Feyenoordu střídající Balde, který orazítkoval levou konstrukci, následně se vytáhl Van Osch proti dělovce Toornstry z hranice šestnáctky. Domácí přeci jen přidali druhou uklidňující trefu v 83. minutě. Krásnou přihrávku do volného prostoru vymyslel Balde a do dlouhého úniku vyslal rozběhnutého Berghuise, jehož závěrečná skákavá střela ze čtrnácti metrů zapadla přímo do protějšího spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele