základní část, 10. kolo
29.11.2020 14:30 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord tentokráte nevyhrál a s Utrechtem jen remizoval 1:1

Feyenoord nedokázal potvrdit úlohu favorita proti Utrechtu a od začátku druhého poločasu s ním dokonce prohrával, nakonec díky trefě Lutsharela Geertruidy dosáhl alespoň na bod po nerozhodném výsledku 1:1. V tabulce se prozatím udržel na třetí pozici s dvaadvaceti body a jeho manko na vedoucí Ajax v tuto chvíli činí pět bodů. Navíc ho může předskočit i konkurenční PSV a to v případě, že ve večerním duelu porazí jiný rotterdamský tým Spartu.

Hostům se v poslední době příliš nedařilo a celkově nevyhráli v nizozemské lize již čtyřikrát za sebou, momentálně jim stále patří deváté místo se čtrnácti body. Domácí sice drželi balón z více jak šedesáti procent, jenomže střelecky tentokráte zaostávali a jejich soupeř byl v tomto ohledu přeci jen o něco aktivnější. První poločas toho příliš zajímavého nenabídl a k vidění byla jediná vážnější možnost, tu si vypracovalo FC přesně po pětadvaceti minutách hry.

Na konci krásné přízemní kombinace stanul záložník Mahi, který však v jasné pozici selhal a mířil o decimetry vedle pravé konstrukce. Utrecht působil sebevědomým dojmem také po změně stran a v 50. minutě šel do překvapivého vedení. Rohový kop z pravé strany přizvedl hlavou za sebe Hoogma a našel osamoceného Marka van der Maarela, jenž ze šesti metrů snadno zamířil doprostřed branky do protipohybu brankáře Marsmana.

Svěřenci trenéra Dicka Advocaata se ale v žádném případě nevzdali a o čtvrthodiny později srovnali stav. Po odvráceném rohu se opět dostal k míči kapitán Berghuis a nadýchaným padáčkem našel hlavu Senseiho, který následně uvolnil volného Geertruidu. Ten přelstil ofsajdovou past a tváří tvář proti brankáři Paesovi nezaváhal, jelikož ho z bezprostřední blízkosti bez potíží propálil.

Domácí se ve zbývajícím průběhu snažili otočit vývoj ve svůj prospěch, jenomže na defenzívu protivníka nenašli žádný recept až do závěrečného hvizdu. Rotterdamský klub si v příštím kole pokusí vylepšit reputaci proti Heraclesu, Utrecht by rád zlomil delší sérii bez tříbodového zisku s podceňovaným Den Haagem.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, livesport.cz, sporttube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele