základní část, 18. kolo
24.01.2021 16:45 CET
2 : 3
(1:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Alkmaar slaví cenné vítězství, venku přestřílel Feyenoord

Po nezdaru v rámci Nizozemského poháru si Alkmaar následně přece napravil svou reputaci, potvrdil, že v Eredivisie prožívá parádní období, uzmul v rámci osmnáctého kola velmi cenný tříbodový rezultát na hřišti Feyenoordu a svého soka zároveň předskočil v tabulce. A zatímco domácí v průběžném pořadí klesli na páté místo, hosté se záhy posunuli na celkově čtvrté.

Od půlky prosince loňského roku svěřenci trenéra Pascala Jansena nabrali hodně solidní formu, kterou korunovali svým výkonem na vždy těžko dobyvatelném De Kuipu. Společně s Vitesse doma Feyenoord v této sezóně ještě neprohrál, než ho vyloupil právě jeho nynější protivník. Klíčovou trefu si na své konto připsal dvacet minut před koncem Myron Boadu.

Mužstvo kouče Dicka Advocaata nezvládlo v lize druhý důležitý zápas po sobě. Před týdnem prohrálo o jedinou branku s vedoucím Ajaxem, stejným poměrem se muselo sklonit i v tomto střetnutí. S Alkmaarem mimochodem Feyenoord prohrál na vlastní půdě podruhé za sebou, v září roku 2019 dokonce utrpěl ještě tvrdší porážku, to proti němu soupeř skóroval hned třikrát.

Hosté byli těmi, kdo načal bezgólový stav tohoto měření sil. Předvedli dobrou kombinaci na levé straně, Karlsson si rychle narazil se spoluhráčem Gudmundssonem, který švédskému útočníkovi merunu vrátil, a následná střela skončila přesně u vzdálenější tyčky. V 15. minutě se na tohle inkasování snažil zareagovat Berghuis, avšak brankář Bizot svou bránu uhájil.

Ve 28. minutě se podruhé na střeleckou listinu nezapsal Karlsson, rychlý brejk totiž zakončil pouze střelou, kterou stačil zlikvidovat gólman Marsman, a naopak na druhé polovině hrací plochy se domácí dočkali vyrovnání. Jörgensen sice napoprvé v tutovém postavení Bizota nepřelstil, dostal se však k míči se štěstím opětovně a nakonec zacílil pohotovým způsobem.

Alkmaar každopádně vstoupil dobře do druhého dějství, podobně jako tomu bylo v tom prvním. Ve 47. minutě Midtsjö perfektně zapracoval u pravé lajny, všiml si, že mu do šestnáctky nabíhá Boadu, adresoval na něj dlouhou a hlavně nesmírně přesnou přihrávku, a hostující forvard z voleje zacílil. Feyenoord pak odpověděl na jeho přesný zásah v 58. minutě.

Bránící Sugawara totiž odvrátil balón pouze k nohám Diemerse, který ho pravačkou napálil do potřebných míst. Poslední slovo si ale vzali Cheeseheads, v 70. minutě po nahrávce zleva od Stengse zaúřadoval podruhé v duelu Boadu. Hosté ještě mohli v nastavení vedení pojistit, jenže penaltu, nařízenou za faul Senesiho na Stengse ve vápně, neproměnil Koopmeiners.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele