základní část, 22. kolo
14.02.2021 14:30 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Mimoun Mahi (© AFP)

Utrecht naplnil papírové předpoklady proti Venlu i přes neproměněnou penaltu

Utrecht dokázal napravit předchozí zaváhání se Zwolle (3:3) a tentokráte díky zlepšenému výkonu ve druhém poločase přehrál podceňované Venlo v poměru 3:1. V úvodním dějství sice neproměnil penaltu, nicméně po změně stran dokázal skórovat hned třikrát a soupeř se zmohl jen na snížení z pokutového kopu. Utrecht se v tabulce nachází na osmém místě s jednatřiceti body, hostům patří čtrnáctá příčka s dvaadvaceti body.

První větší možnost se zrodila krátce po dvaceti odehraných minutách, kdy Janssen krásnou kolmicí za obranu protivníka uvolnil Kerka, ovšem ten v jasné pozici nevyzrál na brilantního brankáře Kirschbauma. Jeden z důležitých okamžiků se zrodil po necelé půlhodině hry, hlavičkující Janssen totiž trefil ruku bránícího Posta a rozhodčí Nijhuis po přezkoumání videozáznamu nařídil pokutový kop.

K němu se postavil Adam Maher a neuspěl, neboť Kirschbaum parádně vyrazil míč jednoruč do strany. Necelých deset minut před přestávkou se hostující gólman opět blýskl, tentokráte s vypětím všech sil odvrátil projektil Ter Avesta na levou tyč. Domácí po změně stran pokračovali v tlaku a zaslouženého vedení se dočkali v 61. minutě. Po krásném centru Sylly z pravé strany se zjevil u vzdálenější konstrukce Mimoun Mahi a hlavou usměrnil míč do sítě.

Ihned na to chtěl navýšit vedení svého celku aktivní Kerk, ale na připraveného Kirschbauma nevyzrál. Vzápětí pálil těsně vele levé tyče Mahi, poté hostující strážce poněkolikáté čaroval proti nepříjemným pokusům Sylly s Kerkem. Domácí se přeci jen mohli uklidnit necelých deset minut před závěrečným hvizdem. Po několika odrazech napřáhl z hranice pokutového území Bart Ramselaar a svůj přízemní pokus usměrnil do protějšího spodního rohu.

Hosté se však v žádném případě nevzdali a v samém závěru ještě zdramatizovali tento nedělní duel. Gólman Oelschlägel totiž evidentně podrazil rozběhnutého Georgiose Giakoumakise a právě řecký kanonýr si postavil míč na penaltový puntík, svůj dvaadvacátý gól v této ligové sezóně přidal pohotovou střelou do pravé šibenice. Nicméně poslední slovo přeci jen měli svěřenci trenéra Reného Hakeho, v páté nastavené minutě přidal Mahi svůj druhý gól v zápase po rychlém přečíslení čtyři na tři.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele