základní část, 20. kolo
30.01.2021 18:45 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Utrecht po ofenzivním koncertu se Zwolle vybojoval alespoň bod

Zwolle předvedlo na půdě rozjetého Utrechtu velmi solidní výkon a na jeho půdě hned dvakrát vedlo o gól, nicméně po vyloučení Brama van Polena v samém závěru přišlo o cenný tříbodový zisk v šesté minutě nastavení a nakonec domů odjíždí s divokou remízou 3:3. Utrecht tak po třech předchozích výhrách zaváhal, v tabulce Eredivisie mu patří osmé místo s osmadvaceti body. PEC se nachází na třinácté pozici s dvaadvaceti body.

Hodně zajímavá byla již úvodní pětiminutovka, kdy se urodily dvě branky. Ve 2. minutě se dostali do vedení svěřenci trenéra Reného Hakeho, když se po přímém volném kopu Adama Mahera z pravé strany vyšplhal do vzduchu Sander van de Streek a nekompromisní hlavičkou zblízka snadno rozvlnil síť. Nicméně neuběhly ani další dvě minuty a na opačné straně bylo vyrovnáno zásluhou Virgila Misidjana.

Sedmadvacetiletý útočník se surinamskými kořeny předvedl naprosto fenomenální únik po pravém křídle, jelikož se postupně zbavil tří bránících protihráčů a pak z hodně ostrého úhlu usměrnil balón k protější konstrukci, brankář Oelschlägel se stačil jen nevěřícně ohlédnout. Pak tempo hry více než na půl hodiny opadlo, hosté z ničeho nic otočili vývoj zhruba pět minut před přestávkou z pokutového kopu.

Ten byl správně nařízen za evidentní šlapák Janssena na Pheraie, balón si vzápětí postavil na penaltový puntík zkušený finský obránce Thomas Lam a naprosto chladnokrevně zavěsil do levé šibenice. Utrecht po změně stran ožil a kýženého vyrovnání se dočkal po osmi odehraných minutách druhého dějství taktéž z pokutového kopu, jelikož Kersten přišlápl ve vlastní šestnáctce van de Streeka.

Rozhodčí Van der Laan po přezkoumání videozáznamu nařídil penaltu a k té se postavil Maher. Gólman Mous sice vystihl směr jeho střely a na míč si dokonce i sáhl, ale v cestě do vlastní sítě mu zabránit nedokázal. Zwolle však následně pokračoval v aktivní hře a svůj ztracený náskok si vzalo zpět v 67. minutě. Svou první branku v novém působišti po svém příchodu z Arnhemu zaznamenal Thomas Buitink.

Teprve jednadvacetiletý talentovaný forvard se dostal k odraženému balónu ve středu šestnáctky soupeře a z otočky ho po zemi krásně umístil k levé tyči. Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak se ve třetí minutě nastavení dopustil prudkého strčení Van Polen a Van der Laan mu bez váhání ukázal přímou červenou kartu. Utrecht potrestal tento zkrat v poslední možnou chvíli, po parádním centru Ramselaara z pravé strany hlavičkoval přímo k pravé tyči obránce Hidde ter Avest.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele