základní část, 13. kolo
19.12.2020 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Utrecht opět zklamal a s Fortunou jen remizoval

Utrecht se v tomto ročníku Eredivisie stále trápí a pohárové příčky se mu čím dál více vzdalují. Nyní plnil úlohu jasného favorita proti Sittardu, jenomže vedení získané krátce po změně stran neudržel a získal pouze bod za remízu 1:1. V tabulce mu patří desáté místo s třinácti body a celkově v nejvyšší nizozemské soutěži nevyhrál již sedmkrát za sebou, hosté naopak potvrdili vzrůstající formu.

Fortuna dokázala naplno bodovat v minulých dvou ligových duelech a ani teď nevyšla naprázdno, momentálně se posunula na třináctou příčku a s deseti body a se svým prosincovým účinkováním rozhodně může být spokojena. Domácí byli podle předpokladů mírně aktivnějším týmem, ale mnoho vyložených možností si nevypracovali. Tu první neproměnili již po necelých sedmi odehraných minutách.

Ocitl se v ní Kerk, který po perfektní přihrávce selhal v jasné pozici a balón poslal o decimetry vedle levé tyče. Pak se v prvním poločase už nic zajímavého nepřihodilo, hosté totiž skvěle bránili a protivníka k ničemu nepouštěli. Asi šest minut po přestávce se v další nadějné příležitosti objevil aktivní Kerk a zkusil vypálit z hranice pokutového území, ovšem ani tentokráte prostor tří tyčí netrefil.

FC přeci jen vsítilo rozdílovou trefu z následné akce. Na rohový kop Kerka z levé strany si naskočil Mimoun Mahi a prudkou hlavičkou z hranice brankového území překonal naprosto bezmocného brankáře van Osche. Hosté to v žádném případě nezabalili a postupně zvyšovali svůj tlak. V 62. minutě se odhodlal ke střele z osmnácti metrů Angha a gólman Oelschlägel výtečně odvrátil balón do zámezí.

Nicméně po následném rohovém kopu bylo vyrovnáno, jelikož Cox svým nadýchaným pasem našel osamoceného Sebastiana Poltera a ten přesnou hlavičkou uklidil míč k bližší tyči. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem mohl dokonce otočit vývoj Semedo, neboť po parádním centru z křídla hlavičkoval do břevna a domácí tak nakonec mohli být rádi i za nerozhodný výsledek.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele