základní část, 29. kolo
11.04.2021 12:15 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Feyenoord připravil Utrecht o neporazitelnost a udržel se tak ve hře o Ligu mistrů

Feyenoord navázal na nedávnou výhru s Fortunou (2:0) a tentokráte otočil vývoj na půdě rozjetého Utrechtu, který se až do tohoto střetnutí nacházel ve vynikající formě. V posledních sedmi ligových zápasech totiž hned pětkrát zvítězil a na rotterdamského rivala si věřil, jenomže po porážce 1:2 zůstává v tabulce na sedmé pozici se třiačtyřiceti body a přímý postup do evropských pohárů je proto téměř jistě ztracen.

Naopak hosté se díky tomuto úspěchu přiblížili ke čtvrtému Vitesse, se čtyřiapadesáti body jim patří páté místo a na svého úhlavního rivala ztrácejí už jen dva body. Za vytouženým druhým místem stále zaostávají o bodů sedm. Utrecht vstoupil do tohoto nedělního utkání s větším nasazením a úvodní možnost si vytvořilo ve 4. minutě, ale po přihrávce Kerka a následné ráně Van de Streeka z osmnácti metrů skončil balón o pár decimetrů vedle pravé konstrukce.

Domácí se dočkali vedoucího gólu po necelé čtvrthodině hry. Po rohovém kopu z pravé strany se bránící Leroy Fer snažil odvrátit míč do bezpečí před naskakujícím Van der Maarelem, jenomže nešťastně hlavou zamířil pouze do vlastní sítě kolem naprosto bezmocného brankáře Bijlowa. Hosté od tohoto okamžiku přidali a v žádném případě se nevzdávali, vyrovnání přišlo ve 27. minutě.

O druhou vlastní branku tohoto zápasu se postaral Simon Gustafson, jelikož se po rohovém kopu ocitl ve skrumáži před hranicí brankového území a smolnou tečí usměrnil balón přímo do pravé šibenice. V dalších minutách byl Utrecht přeci jen aktivnější a více práce měl Bijlow, nicméně byl to právě Feyenoord, který dvanáct minut po změně stran rozhodl o svém vítězství.

Po geniální kolmici do běhu byl nejprve zablokován Diemers, pak ale odvedl výtečnou práci na levé straně střídající Sinisterra a svou zpětnou nahrávku oslovil osamoceného kapitána Stevena Berghuise, jenž se po zemi trefil do bližšího spodního rohu. Domácí se pak snažili tlačit, avšak na pozornou defenzívu protivníka nenašli až do závěrečného hvizdu vůbec žádný recept.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele