play off o Evropskou ligu - semifinále
19.05.2021 18:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Utercht těsně přehrál Groningen a zahraje si finálovou bitvu o evropské poháry

Utrecht potvrdil roli favorita proti Groningenu a díky brance Simona Gustafsona zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0, v sobotu se tak utká o jediné postupové místo do předkola nově vzniklé Evropské konferenční ligy s vítězem večerního souboje mezi Feyenoordem a Spartou. Hosté bojovali na půdě favorita i s hvězdným Arjenem Robbenem, nicméně střelecky se prosadit nedokázali.

Kvůli středeční porážce odehrál v dresu FC svůj poslední zápas dlouholetý stabilní brankář Sergio Padt, jenž po sedmi letech v týmu končí a bude chytat za bulharský Ludogorec Razgrad. Svěřenci trenéra Reného Hakeho momentálně ještě neví, jestli budou hrát doma nebo venku. Pokud totiž vyhraje Feyenoord, tak budou muset cestovat do Rotterdamu, při případném úspěchu Sparty se naopak představí na vlastním stadionu.

Úvodní poločas tohoto duelu toho příliš zajímavého nenabídl. Oba soupeři totiž sázeli na opatrnost, a proto za celých devadesát minut byla k vidění jediná střela mezi tři tyče. Po změně stran se obrázek hry přeci jen změnil. Domácí gólman Oelschlägel si sice za celých devadesát minut nepřipsal na konto ani jeden zákrok, ovšem po necelých deseti odehraných minutách druhého dějství mu výrazně zatrnulo.

K přímému volnému kopu ze střední distance se totiž postavil právě Robben a svou technickou střelou orazítkoval levou konstrukci. Po necelé hodině hry se na opačné straně mohl prosadit Kerk, jenomže proti jeho přízemnímu pokusu jistě zasáhl pozorný Padt. Přesně v polovině závěrečného poločasu se probojoval k nebezpečné hlavičce Sander van de Streek a balón přeci jen usměrnil o kousek nad břevno.

Rozhodující okamžik byl k vidění v 77. minutě. Švédský šplímachr Gustafson ukázal vynikající přehled a z hranice šestnáctky se opřel do odraženého míče, který ukázkově zaplaval do protější šibenice a Padt se stačil pouze ohlédnout. Za další tři minuty chtěl bleskově srovnat hlavičkující Mike te Wierik, avšak ten minul břevno o několik decimetrů. Groningen ještě mohl vykřesat naději minutu před vypršením základní hrací doby, ale když střídající Larsen pálil příliš vysoko, tak jeho naděje na úspěch definitivně zhasla.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele