základní část, 24. kolo
27.02.2021 16:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Druhá výhra v sezóně pro Emmen. Získal i skalp ve fazóně hrajícího Utrechtu!

Tenhle výsledek bude patřit bezpochyby k těm největším překvapením v rámci tohoto kola. Emmen získal teprve své druhé vítězství v sezóně, navíc podruhé v řadě, zrovna na hřišti soupeře, kterému se v posledních týdnech nesmírně dařilo. Utrecht tak hodně nečekaně přišel o svou slušnou sérii šesti zápasů bez porážky. Tenhle duel rozhodl svým gólem Sergio Peňa.

Hodně se toho nahovořilo o minulém vítězství klubu z Drentska nad Zwolle, neboť právě díky němu ukončil těžko uvěřitelnou šňůru třiadvaceti kol bez tříbodového zisku. Nyní se však úplně nečekalo, že by mohl naplno bodovat. Avšak svěřenci trenéra Dicka Lukkiena na svůj úspěch plynule navázali, a najednou tak nejsou natolik osamoceni na samotném dně tabulky.

Hostům rozhodně pomohl perfektní vstup do utkání. Adžić ve 14. minutě zapracoval dobře na levé straně, u vápna si poradil s bránícím Van Overeemem, následně se protancoval do střelecké pozice, a byť jeho pokus zablokoval St. Jago, míč se odrazil k nohám volného Peňi, který z voleje zamířil bez obtíží na bližší tyčku, kam se brankář Oelschlägel nenatáhl.

Nemuselo přitom zůstat jenom u jednogólového vedení, v 19. minutě mohl náskok navýšit Araujo, jenže v tomto případě si Oelschlägel s jeho hlavičkou dokázal poradit. Výběr kouče Reného Hakeho marně hledal v prvním poločase odpověď na inkasovanou branku. V útoku se mu vážně hodně nedařilo, přitom před týdnem hned šesti trefami deklasoval venku Willem II.

V podstatě až v poslední třetině utkání se Utrecht, který v uplynulých šesti případech uzmul z možných osmnácti bodů hned šestnáct, se v ofenzivě začínal jaksi osmělovat. V 60. minutě ale Kerka vychytal gólman Verrips, v první minutě nastavení se ještě objevil v solidní šanci střídající Mahi, nicméně ani on zásluhou zdárného počínání Verripse síť jednoduše nerozvlnil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele