základní část, 1. kolo
27.12.2020 14:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Alkmaar přišel o cennou výhru z Utrechtu až v samém závěru

Závěrečný duel podzimní části nizozemské nejvyšší soutěže svého vítěze nakonec neměl, domácí Utrecht se po velmi zajímavém průběhu rozešel smírně s favorizovaným Alkmaarem po výsledku 2:2. Domácí o poločase vedli, ovšem hosté ve druhém dějství zabrali a otočili vývoj. Nicméně ve třetí nastavené minutě se dokázal prosadit střídající Adrián Dalmau a pro svůj výběr zachránil alespoň remízu.

Domácí tak zakončili tento rok na desátém místě se sedmnácti body a úplně spokojeni být nemohou, hosté po třech předchozích výhrách figurují na páté pozici se sedmadvaceti body a za vedoucím Ajaxem zaostávají o bodů sedm, což v žádném případě není nedostižné manko. Úvodní půlhodina toho příliš zajímavého nenabídla, nicméně na jejím konci poslal FC do vedení Eljero Elia.

Zkušený třiatřicetiletý útočník obdržel parádní pas za obranu protivníka od van der Maarela, přelstil ofsajdovou past a své sólo zakončil s grácií kolem bezmocného brankáře Bizota. Celou situaci ještě zkoumal VAR, ovšem rozhodčí van Boekel branku potvrdil. Asi deset minut před přestávkou mohl navýšit vedení mírného outsidera aktivní Kerk, neboť jeho projektil z hranice pokutového území skončil těsně vedle pravé tyče.

Alkmaar vstoupil do druhého poločasu mnohem aktivněji a během dvanácti minut si vytvořil dvě nadějné příležitosti, avšak gólman Oelschlägel nejprve brilantně zneškodnil ránu Karlssona z deseti metrů a pak si skvěle poradil i s přízemní střelou Boadua. Favorit nedělního střetnutí srovnal krok v 64. minutě z pokutového kopu, jelikož po dělovce Midtsjøa zahrál nešťastně rukou Gustafson a van Boekel po přezkoumání videozáznamu ukázal na penaltový puntík.

Míč si vzápětí postavil tradiční exekutor Teun Koopmeiners a zamířil doprostřed branky, i s trochou štěstí přeci jen rozvlnil síť. Alkmaar se dostal do vedení v 83. minutě, kdy ve středu hrací plochy předvedl skvělou techniku Calvin Stengs a jeho nepříjemný skákavý pokus z dvaadvaceti metrů zapadl přesně do levého spodního rohu. O tři minuty později mohl bleskově odpovědět van de Streek, ale toho famózním způsobem vychytal Bizot.

Hrdinou Utrechtu se podruhé za sebou stal Španěl Dalmau, jenž před týdnem zařídil vítězství v Emmenu (3:2). Nyní se po přistrčení od van de Streeka krkolomně otočil před hranicí brankového území a svou nenápadnou střelu usměrnil přímo k pravé konstrukci, hostům na jakoukoli odpověď už prakticky nezbyl žádný čas.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele