základní část, 11. kolo
06.12.2020 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Utrecht opět nevyhrál a s podceňovaným Den Haagem pouze remizoval

Utrecht měl i před tímto ročníkem pohárové ambice, jenomže zatím se mu je nedaří potvrdit a spíše se trápí. V 10. kole plnil úlohu jasného favorita proti Den Haagu, který se zatím i letos nachází v blízkosti sestupového pásma, jenomže těsné vedení z kraje druhého poločasu neudržel a nakonec s ním pouze remizoval po výsledku 1:1. V Eredivisii nevyhrál popáté za sebou a nenavázal tak na minulou cennou remízu s Feyenoordem v totožném poměru.

FC se v tabulce pohybuje až na desáté pozici s dvanácti body a největší konkurenti se mu s každým utkáním vzdalují, ADO naopak podruhé v řadě neprohrálo a patří mu sedmnáctá příčka se šesti body. První poločas probíhal v opatrnějším duchu a oběma soupeřům se v ofenzivní fázi nedařilo, domácí po změně stran přeci jen přidali na obrátkách a do vedení se dostali ve 48. minutě zásluhou Justina Hoogmy.

Po odvráceném přímém volném kopu z pravé strany se snažil vystřelit van der Maarel a trochu se štěstím našel na hranici ofsajdu právě volného Hoogmu, jenž ze šesti metrů nekompromisně napálil balón k pravé tyči. Celou situaci ještě následně kontroloval VAR, rozhodčí van der Eijk však gól potvrdil. Utrecht se dostal do potíží v 66. minutě, kdy byl vyloučen Adrián Dalmau po pouhých dvaceti minutách strávených na trávníku.

Ten první žlutou kartu obdržel o deset minut dříve, poté v inkriminovaný okamžik příliš horlivě atakoval střídajícího Bourarda a van der Eijk ho předčasně poslal do sprch. Den Haag přeci jen zužitkoval početní převahu v 85. minutě. Svůj druhý gól této sezóny vsítil Michiel Kramer, neboť si naběhl do před brankového prostoru na nabídku od de Boera a z bezprostřední blízkosti snadno rozvlnil síť.

Svěřenci trenéra Reného Hakeho budou mít v příštím kole co napravovat na půdě vysoce favorizovaného PSV, Den Haag se pokusí po delší době zvítězit na stadionu posledního Emmenu.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, livesport.cz, sporttube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele