základní část, 9. kolo
22.11.2020 16:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

PSV neproměnilo v Enschede penaltu, a proto bere jen bod za remízu

PSV nedokázalo potvrdit úlohu favorita na půdě ambiciózního Twente, v samém závěru úvodního dějství nepojistilo svůj jednogólový náskok a nakonec si se soupeřem po remíze 1:1 body podělilo. V tabulce Eredivisie tak kleslo na čtvrté místo s dvaceti body a jeho manko na vedoucí Ajax momentálně činí čtyři body. Domácí naopak mají na kontě stále jen jednu porážku a s osmnácti body zůstávají na páté pozici.

V dresu Twente znovu odehrál celý zápas český útočník Václav Černý, nicméně hrdinou jeho týmu se opět stal Brazilec Danilo, který krátce po hodiny hry proměnil penaltu. V tomto ročníku Eredivisie skóroval devětkrát a v tabulce střelců se udržel na vedoucí příčce, o kterou se dělí se Stevenem Berghuisem z Feyenoordu. Svěřenci trenéra Rogera Schmidta vstoupili do tohoto nedělního duelu naprosto skvěle a už v 8. minutě vedli.

Ještě předtím neproměnil obrovskou možnost Madueke, který po úžasném samostatném úniku zblízka nepřekonal famózního brankáře Drommela. Po následném rohovém kopu a prudké hlavičce z hranice brankového území zasahoval hostující gólman jednoruč, avšak míč odvrátil jen ke zcela volnému Donyellu Malenovi, který z bezprostřední blízkosti nekompromisně zamířil k bližší tyči.

Hosté dokázali podruhé rozvlnit síť necelých deset minut před přestávkou, ale trefa Gakpa přeci jen nebyla uznána kvůli těsnému ofsajdu. V samém závěru první půle byl v šestnáctce soupeře podražen Madueke a rozhodčí Van Boekel na základě opakovaného záznamu nařídil pokutový kop. K němu se postavil zkušený izraelský reprezentant Eran Zahavi a selhal, neboť Drommel poněkolikáté čaroval a svou pravou rukou vyrazil balón ke svým spoluhráčům.

Výběr z Eindhoven vytvářel tlak také po změně stran a uklidnit se chtěl v 54. minutě. Sangaré po precizní nahrávce do volného prostoru okamžitě vystřelil a levou tyč minul o několik decimetrů. O osm minut později vypálil na opačné straně z hranice pokutového území domácí kapitán Brama a trefil ruku Gakpa.

K nabídnuté možnosti se postavil Danilo a bez větších potíží se trefil do levého dolního rohu, gólman Mvogo zvolil opačnou stranu. Hosté sice byli ve zbývajícím průběhu aktivnější, jenže žádnou gólovou příležitost si již nevypracovali.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, sporttube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele