základní část, 22. kolo
13.02.2021 12:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Groningen udolal Zwolle o jednu branku a pojistil si šesté místo v Eredivisii

Groningen potvrdil úlohu favorita proti houževnatému Zwolle a díky brance krátce po odehrané čtvrthodině zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. Hosté se snažili s výsledkem něco udělat, jenomže po necelé hodině hry přišli o vyloučeného Pelleho Clementa a v oslabení se na nic nezmohli. Groningen tak napravil poslední zaváhání s Heraclesem (0:1) a v tabulce zůstal na šesté pozici se sedmatřiceti body, PEC je stále třinácté se třiadvaceti body.

Úvodní patnáctiminutovka nic zajímavého nepřinesla, pak z ničeho nic udeřili svěřenci trenéra Dannyho Buijse. Po přímém volném kopu z levé strany vznikl před brankou hostujícího celku obrovský závar. Nejprve byl zablokován Te Wierik, vzápětí se balón odrazil na kopačku Jørgena Stranda Larsena a ten z hranice brankového území snadno zamířil pod břevno mimo dosah brankáře Mouse.

Domácí mohli navýšit svůj náskok v polovině úvodního dějství, jenomže El Hankouri mířil z deseti metrů o centimetry vedle pravé tyče. Deset minut před přestávkou se musel poprvé vytáhnout gólman Groningenu Padt, jenž zkrotil v rukavicích nepříjemnou přízemní střelu Bensona. Těsně před výměnou stran se na opačné straně blýskl také Mous, jelikož ukryl v náručí tvrdou ránu aktivního El Hankouriho.

Hosté si výrazně zkomplikovali svou situaci v 59. minutě. Clement si totiž hodně nevybíravým způsobem vyšlápl na Švéda Lundqvista a rozhodčí Manschot mu po přezkoumání videozáznamu ukázal přímou červenou kartu. Mírný favorit se ve zbývajícím průběhu snažil pojistit svůj náskok, nicméně zuby si vylámal na famózním Mousovi. Vadit mu to však příliš nemuselo, neboť soupeře vůbec k ničemu nepustil.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele