základní část, 14. kolo
23.12.2020 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Heraclesu (© AFP)

Heracles vyhrál na severu Nizozemska i podruhé, tentokráte skolil Groningen

Heracles musí hodnotit závěr kalendářního roku nadmíru dobře. Poté, co před pár dny zvítězil na půdě Heerenveenu, si poradil s dalším soupeřem ze severu Nizozemska, tři body urval ze hřiště Groningenu, a to díky jediné brance Adriana Szökeho. Domácí si určitě představovali úplně jiný výsledek, obzvláště připomeneme-li fakt, že předtím v lize čtyřikrát v řadě vyhráli.

Statisticky byl výběr kouče Dannyho Buijse, který i tak prožil úspěšný podzim, lepším týmem než klub z Almela, jenže poprvé od listopadového měření sil s Feyenoordem nevstřelil jediný gól. A právě tahle skutečnost rozhodla o finálním nezdaru. Hosté byli naopak efektivnější a zásluhou získaných šesti bodů z posledních dvou zápasů se vzdálili od sestupového pásma.

Jako první vyzkoušel připravenost gólmana Blaswicha svou pravačkou El Messaoudi, v 18. minutě si oba sokové svůj souboj zopakovali, v obou případech ale zakročil hostující muž v rukavicích. V 19. minutě Blaswicha ohrožoval též El Hankouri, ani on ovšem nezměnil dosavadní bezgólový stav. A ve 25. minutě pálil El Messaoudi potřetí, mířil však do zámezí.

Domácí měli poměrně silný start do tohoto měření sil, museli si nicméně na mužstvo trenéra Franka Wormutha dát pozor, třeba jako ve 28. minutě, kdy se ve slušné příležitosti objevil Vloet, avšak míč nasměroval jen mimo bránu. Ve 34. minutě si zachytal poprvé groningenský brankář Padt, vyskakoval si na něj totiž Burgzorg, jenž nenašel recept na soupeřovo umění.

Druhá půle s sebou již nepřinesla tolik zajímavějších momentů. Groningen v 71. a 74. minutě zahrozil prostřednictvím Gudmundssona, jenže ten dvakrát minul prostor mezi třemi tyčemi. Naopak v 78. minutě udeřil Heracles. O chvilku dříve nastoupili na plac z lavičky Azzaoui a Szöke, prvně jmenovaný vybídl svého spoluhráče, který pak obloučkem překonal Padta.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele