základní část, 24. kolo
28.02.2021 14:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Groningen udolal houževnatou Fortunu díky gólu mladíka Abrahama

Groningen potvrdil úlohu mírného favorita proti Sittardu a nakonec po tuhém boji zvítězili nejtěsnějším poměrem 1:0. V posledních šesti duelech tak prohrál pouze jednou a nyní navíc přerušil svou sérii dvou remíz v řadě za sebou. V tabulce si proto upevnil solidní šesté místo s dvaačtyřiceti body a před sedmým Twente si již vytvořil slušný sedmibodový odstup. Fortuna naopak nenavázala na předchozí dvě ligové výhry a je devátá s jednatřiceti body.

Přitom rozjetí hosté vstoupili do tohoto nedělního střetnutí velice dobře a první větší možnost si vytvořili už po necelých třech minutách, kdy se v nadějné pozici zjevil Semedo, avšak svůj přízemní pokus nakonec usměrnil těsně vedle pravé tyče. Domácím se povedlo poprvé rozvlnit síť po necelých deseti odehraných minutách, nicméně rozhodčí Van der Laan po konzultaci s VAR nakonec branku neuznal kvůli předchozímu nedovolenému zákroku.

Ve zbývajícím průběhu úvodního dějství k ničemu nebezpečnému nedošlo, ve druhé půli opět začali lépe hosté. Branku soupeře se pokusil ohrozit Janssen, jenomže na připraveného brankáře Padta nevyzrál. Svěřenci trenéra Dannyho Buijse vsítili jedinou branku tohoto zápasu v 50. minutě. Po hezké kombinaci na jeden dotek se dostal k míči slovenský krajánek Suslov, jenž geniální kolmicí uvolnil střídajícího Paulose Abrahama.

Teprve osmnáctiletý švédský forvard si v zakončení počínal jako zkušený mazák a z osmi metrů parádně zavěsil do protější šibenice. FC si v následujících minutách hlídalo těsný náskok a soupeře vůbec k ničemu nepouštělo. O svém úspěchu mohlo definitivně rozhodnout asi čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Z osmnácti metrů znovu napřáhl Abraham a krásně zamířil k pravé konstrukci, jenomže ani tato trefa neplatila.

El Hankouri totiž těsně předtím zastavil Janssena nedovoleným způsobem a Van der Laan po prozkoumání videozáznamu přeci jen signalizoval útočný faul. Poté už k ničemu zajímavému nedošlo a Groningen si hubený náskok s přehledem pohlídal. V příštím kole zavítá na půdu mistrovského Ajaxu a může pouze překvapit, výběr ze Sittardu narazí na druhého spolufavorita Eredivisie - tedy PSV Eindhoven.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele