základní část, 21. kolo
24.02.2021 18:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Groningen se rozešel smírně bez branek s favorizovaným Feyenoordem

Feyenoord se po hodně smolné porážce 3:4 ve čtvrtfinále národního poháru s Heerenveenem dostal do mírně krize, neboť nyní v dohrávce 21. kola podruhé v řadě na ligové scéně jen remizoval, tentokráte uhrál nerozhodný bezbrankový výsledek s konkurenčním Groningenem. I přes zajímavý průběh tak na stadionu Hitachi nebyla k vidění jediná branka, hosté jsou proto stále čtvrtí se třiačtyřiceti body.

FC neprohrálo v Eredivisii potřetí v řadě, na kontě má o čtyři body méně než jeho středeční rival a patří mu šestá pozice. Svěřenci trenéra Dicka Advocaata se snažili hrát od samého začátku aktivně a úvodní příležitost si vypracovali ve 4. minutě, jenomže kapitán Berghuis mířil z hranice pokutového území o decimetry vedle levé tyče. O šest minut později zahrozil na druhé straně slovenský mladíček Suslov, avšak gólmana Padta tvrdou ranou nepřekonal.

Vzápětí se blýskl brankář Marsman proti dělovce Gudmundssona z dvanácti metrů, krátce po odehrané čtvrthodině se znovu zaskvěl Padt proti projektilu Kökçüa z obrovské vzdálenosti. Rotterdamský gigant neproměnil svou největší šanci prvního poločasu ve 20. minutě. Kökçüova nadějná střela byla totiž sražena na rohový kop, po jeho zahrání se propracoval k zakončení kolumbijský forvard Sinisterra a orazítkoval levou konstrukci.

Zhruba pět minut před přestávkou se snažil prosadit Larsen, ale s fenomenálním zákrokem se vytáhl Marsman a výrazně podržel svůj tým. Tempo hry v žádném případě neopadlo ani po změně stran. Po sedmi odehraných minutách se zjevil v další slibné pozici rozjetý Sinisterra, ovšem tentokráte byl na poslední chvíli zablokován. Mírně favorizování hosté měli nejblíže k rozdílovému gólu v 57. minutě.

K dorážce s bezprostřední blízkosti se propracoval Linssen, jenže ve stoprocentní možnosti naprosto selhal a trestuhodně napálil břevno. Branková konstrukce se v tomto zápase chvěla ještě jednou, necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem totiž podruhé trefil tyč Sinisterra a Feyenoordu tak štěstěna rozhodně nebyla nakloněna. Pak se domácí již ubránili a se získaným bodem určitě budou spokojenější než jejich konkurent.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele