základní část, 19. kolo
26.01.2021 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Groningen bez potíží porazil Den Haag a stále drží krok s největšími favority soutěže

Groningen předvedl po delší době solidní výkon a podceňovanému Den Haagu nedal žádnou šanci na úspěch, jelikož ho porazil hladce o tři branky. Po dvou předchozích duelech bez tříbodového zisku tedy zabral a pojistil si šesté místo se třiačtyřiceti body, za pátým Feyenoordem momentálně zaostává pouze o bod. Naopak hosté nevyhráli na ligové scéně počtvrté za sebou a jsou stále až šestnáctí s jedenácti body.

Domácí byli od samého začátku jasně lepší a hned svou první možnost krátce po odehrané čtvrthodině přetavili ve vedoucí gól. K přímému volnému kopu z hodně ostrého úhlu se postavil Ramon-Pascal Lundqvist a naprosto ukázkově ho zakroutil do vzdálenější šibenice, brankář Koopmans se jen naprázdno proletěl vzduchem. Stejný hráč byl velmi blízko ke vstřelení své druhé branky ve 39. minutě.

I v tomto případě se postavil ke standardní situaci a jeho parádní rána nakonec orazítkovala levou konstrukci. Za další dvě minuty zahrozil El Hankouri, avšak bližší tyč minul zhruba o půl metru. FC se přeci jen mohlo uklidnit těsně před přestávkou. Na levém křídle odvedl pořádný kus práce Gudmundsson a odcentroval před brankou, kde zůstal zapomenutý Jørgen Strand Larsen a prudkou hlavičkou zblízka rozvlnil síť.

Tlak favorita neopadl ani ve druhém poločase. V 51. minutě chtěl definitivně rozhodnout Alessio Da Cruz, ovšem se skvělým zákrokem se vytáhl Koopmans a balón odvrátil na rohový kop. Za dalších pět minut se Da Cruz zjevil v další nadějné příležitosti, neboť obdržel přihrávku přímo proti noze, nicméně i v tomto případě brilantně zasahoval hostující strážce. Den Haag neproměnil svou největší možnost v 65. minutě.

Zpět do hry o bodový zisk je mohl dostat Vejinovič, ale jeho projektil ze střední distance vyrazil do zámezí famózní Padt. O tři minuty později se dočkal zasloužené trefy aktivní Da Cruz, jenž převzal balón od El Hankouriho a po smělém sólu nezištně zamířil do bližšího spodního růžku. Ve zbývajícím průběhu již k ničemu nebezpečnému nedošlo, ADO se příště pokusí zvednout proti rotterdamské Spartě a Groningen se představí na půdě Heraclesu.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele