základní část, 1. kolo
13.09.2020 12:15 CET
3 : 5
(1:0)

Reportáž

Venlo po málo vídaném obratu zdolalo Emmen o dvě branky

Velmi nečekanou přestřelku přinesl zápas 1. kola Eredivisie mezi Venlem a Emmenem, kde se diváci za přísných hygienických opatření dočkali hned osmi branek. Domácí výběr se však z bodového zisku neradoval, neboť i přes nadějné vedení 2:0 naprosto zkolaboval a kvůli pěti inkasovaným brankám prohrál 3:5. Navíc ještě v poslední minutě základní hrací doby držel nerozhodný výsledek 3:3, pak ale v závěrečných minutách kapituloval hned dvakrát.

Přitom Svěřenci trenéra Dicka Lukkiena vstoupili do nedělního střetnutí naprosto skvěle a po necelých čtyřech odehraných minutách vedli. Po krásné kolmici převzal míč Caner Cavlan a tvrdou ranou prověřil brankáře Kirschbauma, který vyrážel před sebe. K dorážce se pak dostal Robbert de Vos a s naprostou přesností zamířil k levé konstrukci. VVV mělo vyrovnání na dosah krátce po půlhodině hry, kdy se poprvé ukázal Georgios Giakoumakis.

Pozdější hrdina vyslal dělovku z dvanácti metrů a gólman Telgenkamp musel předvést vynikající zákrok. Emmen zvýšil svůj náskok čtyři minuty po změně stran. Ještě předtím předvedl Telgenkamp famózní reflexivní zákrok proti hlavičce Kuma, vzápětí z následné akce přihrál Cavlan nabíhajícímu chorvatskému útočníkovu Marku Kolarovi a jeho pokus z hranice šestnáctky zapadl přímo do levého spodního rohu. Od tohoto okamžiku začali řádit hosté.

Velkolepé galapředstavení předvedl Giakoumakis, jenž během pouhých dvaadvaceti minut stihl hattrick a nečekaně otočil vývoj. Nejprve snížil po nahrávce od Johna, jako chladnokrevný kanonýr totiž zavěsil z osmi metrů pod břevno. V 65. minutě vyrovnal z pokutového kopu, který byl nařízen za ruku Chacona, Telgenkamp neměl žádný nárok. Za dalších sedm minut se prosadil potřetí, tentokráte po naprosto geniální nabídce od Linthorsta parádně přeloboval lehce vyběhnutého domácího strážce.

Emmen nemusel na vyrovnání čekat příliš dlouho. O čtyři minuty později vsítil ukázkovou branku Nikolai Laursen, jelikož se prosadil těžko předvídatelnou patičkou. Když už se zdálo, že se stav měnit nebude, tak poslední slovo přeci jen mělo Venlo. V 90. minutě nezištně napřáhl Tobias Pachonik a bránící Cavlan si nešťastně srazil balón do vlastní sítě, ve čtvrté minutě nastavení pojistil výhru VVV Jafar Arias, jenž měl před zcela prázdnou brankou snadnou úlohu.

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele