základní část, 28. kolo
04.04.2021 16:45 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Emmen zvládl klíčovou bitvu s Waalwijkem a je ve hře o udržení

Emmen předvádí v závěrečné fázi základní části Eredivisie nevídané znovuzrození a šest kol před koncem se vrátil do hry o vytouženou záchranu. V posledních šesti ligových zápasech ani jednou neprohrál a vybojoval famózních dvanáct bodů. V tabulce se tak nachází na sedmnáctém místě s osmnácti body a za dvojicí Willem - Venlo zaostává už jen o čtyři body. Nyní si poradil s Waalwijkem, když všechny tři góly vsítil během úvodních dvaatřiceti minut.

Hosté se pouze zmohli na snížení v samém závěru a domů proto odjíždějí s prázdnou. RKC si tak lehce zkomplikovali situaci v boji o zachování prvoligové licence, v tabulce mu stále patří čtrnácté místo se šestadvaceti body. Povzbuzený domácí celek začal s velkým odhodláním a první větší možnost si vypracoval již ve 3. minutě, kdy nebezpečně hlavičkoval kanonýr Michael de Leeuw a výborný zákrok musel předvést připravený brankář Lamprou.

Neuběhlo ale ani dalších sedm minut a Emmen přeci jen vedl. Po exkluzivním přímém volném kopu Cavlana přelstil ofsajdovou past Nick Bakker a u vzdálenější konstrukce bez problémů usměrnil balón do sítě kolem bezmocného Lamproua.

Domácí byli při chuti i v následujícím průběhu a v 17. minutě si dokonce vytvořili dvoubrankový náskok, jelikož po brejku dva na dva vymyslel naprosto skvostnou kolmici Sergio Peña. Na ni si naběhl Luka Adžić a sám před hostujícím strážcem nezaváhal, neboť ho z deseti metrů chladnokrevně překonal. Ani to však nebylo z dílny Emmenu všechno. Přesně po odehrané půlhodině se totiž ve vlastní šestnáctce dopustil nedovoleného zákroku Anita, jenž povalil k zemi De Leeuwa a rozhodčí Makkelie nařídil pokutový kop po přezkoumání videozáznamu.

K němu se postavil peruánský záložník Sergio Peña a napoprvé selhal, nicméně po pohotovém zákroku Lamproua se dostal k bleskové dorážce a ze šesti metrů již trefil poloprázdnou branku. Pak se po vyložených možnostech doslova slehla zem a vypadalo to, že se výsledek měnit nebude, jenomže ve druhé nastavené minutě se hosté dočkali čestného úspěchu. Střídající Cyril Ngonge ukázal své umění na pravé straně pokutového území a svůj přízemní pokus usměrnil přesně ke vzdálenější tyči.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele