základní část, 30. kolo
25.04.2021 12:15 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Emmen opět prokázal pevné nervy v samém závěru a přibližuje se tak k vytoužené záchraně

Emmen pokračuje v neuvěřitelné jízdě za záchranou a nyní dokázal zvítězit v nejvyšší nizozemské soutěži již potřetí za sebou. Stejně jako naposledy se Sittardem vsítil dvě rozdílové trefy až v samém závěru. Díky tomu se v tabulce posunul na šestnáctou barážovou pozici o dva body před Venlo a za patnáctým Willemem zaostává o jediný bod. Jeho hrdinou se stal Michael de Leeuw, jenž stihl vsítit hattrick za pouhých třiatřicet minut.

Domácí v předchozích osmi ligových duelech ani jednou neprohráli a z toho hned pětkrát zvítězili, naopak celek z Almela si výrazně zkomplikoval situaci v cestě za pohárovou Evropou. V tuto chvíli zůstal na kýženém osmém místě s dvoubodovým náskokem na deváté Twente i desátý Heerenveen.

Do nedělního zápasu vstoupili lépe mírně favorizovaní hosté a úvodní možnost si vypracovali po necelých osmi odehraných minutách. V pokutovém území protivníka se totiž zjevil Fadiga a tvrdě vypálil, ovšem brankář Verrips perfektně odvrátil jeho dělovku na rohový kop. Vzápětí diktovali tempo hry domácí, nicméně až do konce úvodního dějství k ničemu nebezpečnému nedošlo. Emmen se dostal do vedení po necelé hodině hry. V pokutovém území si počínal nedovoleně Fadiga a stáhl k zemi protihráče, rozhodčí Kamphuis nařídil pokutový kop bez přílišného otálení.

K němu se postavil De Leeuw a nezaváhal, jelikož se krásně trefil do levého spodního rohu. Hosté v následujícím průběhu zabrali a snažili se vyrovnat. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem nejprve mířil příliš vysoko Rai Vloet, poté ale Verrips nevybíravě nakopl střídajícího Kutucua a Kamphuis zcela po právu nařídil penaltu i na druhé straně. K té se odhodlal Vloet a i s notnou dávkou štěstí překonal strážce domácí branky.

Emmen se však v žádném případě nevzdal a v 89. minutě si vzal zpět ztracený náskok. Podruhé v zápase skóroval De Leeuw, jenž po výtečně načasované nahrávce v podání Arauja předvedl precizní zpracování a brilantní střelou z hranice šestnáctky překonal pozdě reagujícího gólmana Blaswiche. Stejný hráč zkompletoval hattrick ani ne o dvě minuty později a tím definitivně potvrdil výhru Emmenu, neboť z deseti metrů usměrnil svůj přízemní projektil k bližší konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele