základní část, 7. kolo
01.11.2020 14:30 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

Feyenoord pozdním gólem udolal Emmen v divokém poměru 3:2

Feyenoord po hodně špatném období konečně zvítězil, ale jeho nedělní úspěch se v žádném případě nerodil lehce. Rotterdamský klub na půdě podceňovaného Emmenu dvakrát prohrával o gól a rozdílovou trefu proti oslabenému soupeři vsítil až ve čtvrté minutě nastavení. Navíc nebýt brzkého vyloučení kapitána Anca Jansena zhruba deset minut před přestávkou, tak by na těsnou výhru s největší pravděpodobností nedosáhl.

Hosté zvítězili poprvé po čtyřech zápasech a v tabulce Eredivisie se posunuli na čtvrté místo s patnácti body, za vedoucím Ajaxem nyní zaostávají o body tři. Domácí nebodovali naplno ani ve svém sedmém utkání nové sezóny a stále jim patří šestnáctá barážová příčka se třemi body. Svěřenci trenéra Dicka Advocaata čelili ve čtvrtečním duelu Evropské ligy s rakouským Wolfsbergerem hned třem pokutovým kopům a stejným způsobem začali i teď.

Po pár odehraných minutách šel brankář Marsman až příliš tvrdě do souboje s unikajícím Michaelem de Leeuwem a jednoznačně ho atakoval, rozhodčí Kuipers bez váhání vytáhl žlutou kartu a navíc nařídil penaltu. K té se postavil tradiční exekutor Jansen a nezaváhal, svůj pokus usměrnil přímo do levého spodního rohu a hostující strážce branky se i přes vystižení směru natahoval marně. Zhruba po čtvrthodině hry si hosté vytvořili dvě obrovské příležitosti.

Ani jednu však zužitkovat nedokázali, neboť Jens Toornstra nejprve mířil z bezprostřední blízkosti o kousek nad břevno a pak proti krásné ráně kapitána Berghuise famózně zasáhl gólman Wiedwald. Domácí si výrazně zkomplikovali svou situaci ve 36. minutě, to totiž Jansen velmi surově šlápl na nohu Marka Diemerse a Kuipers mu po zhlédnutí videa nekompromisně ukázal přímou červenou kartu. Za další čtyři minuty bylo srovnáno.

Araujo po přihrávce z pravé strany stáhl k zemi Senesiho a o dalším pokutovém kopu nemohlo být pochyb. Míč si postavil Diemers a bez potíží se trefil k pravé konstrukci do protipohybu Wiedwalda. Emmen i v deseti okamžitě reagoval a bleskově si vzal zpět ztracený náskok, jelikož po dlouhém výkopu Wiedwalda a dvou hlavičkových soubojích překvapivě vypálil z pětadvaceti metrů De Leeuw a balón fantasticky zakroutil k bližší tyči.

Hosté opět dorovnali krok v poslední možnou chvíli úvodního dějství, tentokráte po zpětné nahrávce od Narsingha napřáhl ze čtrnácti metrů Toornstra a svůj skákavý pokus umístil k protější tyči. Feyenoord ve druhém poločase obléhal šestnáctku protivníka, ale do vyložené možnosti se ne a ne dostat. Nakonec se mu povedlo prosadit v 90+4. minutě. Krátce před vypršením signalizovaného nastavení odcentroval Geertruida přímo na hlavu dalšího střídajícího hráče Naoufale Bannise, jenž hlavičkou zblízka pokořil bezmocného Wiedwalda.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele