základní část, 14. kolo
22.12.2020 18:45 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Utrecht nakonec zvládl duel v Emmenu a zvítězil tak po necelých dvou měsících

Emmen se proti Utrechtu neprezentoval ve špatném světle, ovšem ani tentokráte neuspěl a po porážce 2:3 zůstává v tomto ligovém ročníku bez jediného vítězství. V roce 2020 nebodoval naplno ani jednou ze čtrnácti možností a v tabulce se nachází na úplně posledním osmnáctém místě s pěti body. Hosté naopak po hodně dlouhé době zabrali a přerušili svou dlouhou osmizápasovou šňůru bez výhry, mezi nizozemskou elitou jsou stále devátí se šestnácti body.

Domácí byli na trávníku překvapivě lepší a míč drželi z více jak šedesáti procent, střelecky bylo toto utkání naprosto vyrovnané. Hosté se dostali do vedení ze své první vážnější příležitosti přesně v polovině úvodního dějství. Eljero Elia si parádně narazil balón s Van de Streekem a pak napřáhl z hranice pokutového území, jeho přízemní pokus zapadl přesně do levého spodního rohu kolem bezmocného brankáře Telgenkampa.

Domácí se však v žádném případě nevzdali a o pět minut později se jim podařilo srovnat stav. Miguel Araujo se postavil k přímému volnému kopu z hranice šestnáctky a jeho úchvatná technická střela zapadla přímo do levé šibenice, gólman Oelschlägel se stačil pouze ohlédnout. Krátce po odehrané půlhodině zahrozil na opačné straně Ramselaar, nicméně jeho projektil po parádní přízemní kombinaci spoluhráčů skončil o decimetry nad břevnem.

Ve 34. minutě byl poprvé vidět teprve dvacetiletý francouzský záložník Lucas Bernadou, jenž svou dělovkou z dvaceti metrů orazítkoval břevno. Stejný hráč přeci jen otočil vývoj ke konci prvního poločasu, když získal odražený míč ve středu hrací plochy a pak vypálil z více jak pětadvaceti metrů. Jeho perfektní rána se odrazila od levé konstrukce do sítě a určitě může kandidovat na jednu z nejkrásnějších branek prozatímní sezóny Eredivisie.

Utrecht vstoupil do druhé půle aktivněji a přesně po hodině hry vyrovnal. Skvostná přihrávka z pravé strany propadla do brankového území až k zapomenutému Jorisu van Overeemovi, který z bezprostřední blízkosti snadno rozvlnil síť. Rozhodující okamžik se zrodil v 75. minutě. Úspěch hostujícího výběru zařídil střídající španělský útočník Adrián Dalmau, jelikož si u bližší tyče udělal dostatek místa a po nabídce od Keka zavěsil do pravého horního růžku.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele