základní část, 21. kolo
06.02.2021 14:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Alkmaar nakonec udolal Emmen o jednu trefu a posunul se na čtvrté místo Eredivisie

Emmenu se v tomto ročníku Eredivisie stále vzdaluje vytoužená záchrana, v dosavadních jedenadvaceti kolech ani jednou nevyhrál a je beznadějně poslední osmnáctý se šestibodovým mankem na sedmnáctý Den Haag. Nyní opět nepředvedl vůbec špatný výkon proti vysoce favorizovanému Alkmaaru, ale ani počtvrté za sebou nedokázal na ligové scéně skórovat, a proto prohrál nejtěsnějším poměrem 0:1.

AZ se v tomto sobotním střetnutí dlouhou dobu trápilo, rozdílovou trefu vstřelilo až zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Alespoň částečně tak napravilo minulou jasnou prohru s vedoucím Ajaxem (0:3) a v tabulce prozatím poskočilo na čtvrtou pozici se čtyřiceti body. Hosté byli od samého začátku mírně aktivnějším celkem, své první vyložené možnosti si vypracovali krátce po dvaceti odehraných minutách.

V prvním poločase nejvíce hrozil islandský záložník Gudmundsson, jenž se nejprve ve 22. minutě ocitl zcela sám v pokutovém území protivníka a okamžitě vystřelil, avšak ve vyložené pozici napálil pravou tyč. Stejný hráč byl znovu vidět zhruba deset minut před přestávkou, jelikož se ve středu šestnáctky FC propracoval k nebezpečné hlavičce a nad horní tyčku vskutku mířil jen o několik decimetrů.

Svěřenci trenéra Pascala Jansena v žádném případě nepolevovali ani ve druhém poločase a po pěti minutách hry měl blízko ke skórování Stengs, jehož pokus ze střední vzdálenosti brilantně zneškodnil pozorný brankář Verrips. Ihned na to chtěl skórovat pozdější hrdina Alkmaaru Jukinari Sugawara, jehož dělovku z dvanácti metrů parádně odvrátil nad svou branku připravený hostující strážce.

Teprve dvacetiletý japonský obránce rozhodl o osudu tohoto duelu v 71. minutě, když k němu propadla křižná nahrávka z levého křídla a po teči od Boadua zamířil po zemi z deseti metrů přímo do protějšího spodního rohu. Za dalších pět minut hlavičkoval těsně mimo prostor tří tyčí Gudmundsson, hosté si však ve zbývajícím průběhu těsný náskok pohlídali a Emmen vůbec k ničemu nepustili.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, livesport.cz, sporttube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele