základní část, 12. kolo
12.12.2020 18:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Emmen neporazil ani Den Haag a po remíze 1:1 zůstává poslední

Hráči Emmenu se v tomto ročníku nebývale trápí a výjimkou nebyl duel proti Den Haagu. Od samého začátku prohrávali, zlepšení nepřišlo ani po nuceném přerušení zapříčiněné domácími fanoušky. Domácí sice srovnali stav zhruba dvacet minut před koncem, ale na více se už nezmohli. V tabulce jsou stále beznadějně poslední bez jediné výhry a s pouhými čtyřmi body na kontě, ADO zůstává předposlední sedmnácté se sedmi body.

Přitom svěřenci trenéra Dicka Lukkiena na trávníku herně dominovali. Míč měli na svých kopačkách ze sedmdesáti procent a celkově vystřelili mezi tři tyče sedmkrát, zatímco hosté pouze dvakrát. Hned úvodní větší možnost tohoto sobotního zápasu skončila vedoucím gólem Den Haagu. V 6. minutě vymyslel Faye parádní zpětnou přihrávku do šestnáctky protivníka pro rozběhnutého Vicenteho Besuijena, který chladnokrevně zavěsil k levé konstrukci.

Na stánku De Oude Meerdijk opět nemohli být přítomni fanoušci, ovšem i přesto tento duel výrazně ovlivnili. Po necelé odehrané čtvrthodině totiž vytvořili "pyrotechnický ohňostroj" mimo stadion a kouř byl tak silný, že souboj musel být přerušen na 17 minut kvůli špatné viditelnosti. Všichni účastníci proto odešli do útrob stadionu a teprve poté se pokračovalo. Emmen se snažil přidat, jenže na pozornou defenzivu soupeře stále ne a ne najít recept.

V 17. minutě naopak chtěl navýšit náskok ADO Ould-Chikh, avšak brankář Wiedwald změnu skóre nepřipustil. Asi deset minut před přestávkou se ve dvou slibných možnostech zjevil kanonýr Michael de Leeuw. Ten nejprve pálil vedle a poté ho dokázal vychytat pozorný gólman Koopmans. Hostující strážce branky vzápětí odvrátil na rohový kop i nebezpečný projektil Bijla, domácí mohli srovnat krok ihned po výměně stran.

To totiž pohrdl obrovskou příležitostí aktivní De Leeuw, jelikož z bezprostřední blízkosti orazítkoval břevno. Domácí se dočkali zasloužené trefy v 72. minutě, peruánský obránce Miguel Araujo se zjevil na hranici brankového území po načechraném pasu od Bijla a hlavou snadno rozvlnil síť. Ve čtvrté minutě nastavení chtěl stejný hráč dokonce otočit vývoj, nicméně tentokráte brilantně zasáhl Koopmans.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele