základní část, 24. kolo
28.02.2021 16:45 CET
4 : 2
(2:2)

Reportáž

Myron Boadu (© AFP)

Alkmaar v důležitém souboji skolil Feyenoord, hattrickem se prezentoval Boadu

Alkmaar skolil Feyenoord taktéž podruhé v sezóně, po lednové výhře o jeden gól tentokráte přetlačil svého soka o dva, a přiblížil se tak v tabulce na druhé PSV na rozdíl pouhých dvou bodů. Hosté naopak ztratili bezprostřední kontakt s domácím celkem, na něj zásluhou tohoto nezdaru ztrácejí už šest bodů. AZ se podařilo lépe zvládnout druhou pětačtyřicetiminutovku.

V 5. minutě se pokoušel dosavadní bezgólový stav načít Kökcü, nicméně svým slabým pokusem pouze minul domácí bránu. Skóre utkání se ve finále pošouplo v 8. minutě, to když Berghuis rozehrál rohový kop nakrátko, Toornstra mu balón vrátil, následný centr doputoval na zadní tyčku, odkud z ne úplně lehké pozice překonal brankáře Bizota hlavičkující Senesi.

Feyenoord působil i nadále o něco aktivnějším dojmem, ve 20. minutě hodlal náskok navýšit Sinisterra a Bizot se proti jeho dělovce měl co ohánět. A velká škoda pro něj, že tahle šance nebyla přetavena v branku, protože na druhé straně se soupeř prosadil ve 22. minutě. Stengs z vlastní poloviny hřiště uvolnil Boadua, který si za vápnem narovnal míč na levačku a zacílil.

Tahle opravdu parádně umístěná střela, která skončila na milimetry přesně u tyčky, nicméně neznamenala nerozhodný stav příliš dlouho. Bek Martins Indi si nerozuměl s Bizotem, který nečekal, že mu spoluhráč bude adresovat hlavou přihrávku do náruče, byl mimo svůj prostor brány, a toho tak využil číhající Sinisterra, jenž dostal rotterdamský výběr opětovně do sedla.

Do přestávky se každopádně AZ zmátořilo a podruhé v zápase dokázalo zareagovat. Boadu se zapsal na listinu šutérů už podruhé, poděkovat musel především Wijndalovi, který ho parádní kolmicí uvolnil do tutové pozice, a snažící se gólman Bijlow jednoduše nestačil proti svému protivníkovi zavčasu vyběhnout. Druhý poločas již poté tolik důležitých okamžiků nenabídl.

Přece jenom se situace na hrací ploše poněkud uklidnila, v útoku oba týmy nepůsobily tak nebezpečně jako právě během prvního dějství. Přesto ještě byly vykázány dva přesné zásahy, které určily konečný triumf Alkmaaru. Hattrick Boadu zpečetil v 64. minutě, jelikož Midtsjö zachytil špatnou rozehrávku Bijlowa a předložil mu z první merunu do vyložené příležitosti.

V 74. minutě došlo prakticky na ten samý moment, co na straně Alkmaaru během 25. minuty. Akorát že nyní se skóre neměnilo. Malacia hlavou nahrával balón Bijlowovi, ten jeho počínání zle pochopil, útočícího de Wita pak ale Bijlow vychytal. V 76. minutě ovšem již kapituloval, prosadil se totiž Koopmeiners z penalty, nařízené za faul Fera ve vápně proti Wijndalovi.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele