základní část, 19. kolo
27.01.2021 18:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Alkmaar selhal s Utrechtem a podlehl mu o jednu branku

AZ nenavázalo na nedávné vítězství v Rotterdamu nad Feyenoordem (3:2) a tentokráte po nepříliš přesvědčivém výkonu překvapivě podlehlo zvedajícímu se Utrechtu po výsledku 1:0, jenž naopak zaznamenal své třetí ligové vítězství v řadě za sebou. Alkmaar sice zůstává v tabulce na čtvrté pozici se sedmatřiceti body, ovšem za druhým PSV zaostává již o bodů šest. Naopak Utrecht se přibližuje k pohárovým příčkám a je osmý se sedmadvaceti body.

Úvodní dějství toho příliš zajímavého nenabídlo, oba celky měly velké problémy s přechodem na útočnou polovinu a těžko se dostávaly do dobrých střeleckých pozic. Domácí sice drželi míč ze šedesáti procent a vypracovali si i více střeleckých pokusů, ale gólovou šanci si nevytvořili. Oba soupeři zamířili mezi tři tyče pouze třikrát za celých pětačtyřicet minut, ale ani jeden z brankářů příliš práce neměl. Po změně stran se obraz hry téměř neměnil.

Ve 49. minutě mohl z ničeho nic udeřit z přímého volného kopu Maher, jenomže jeho dobrou ránu famózně odvrátil na rohový kop pozorný brankář Bizot. Za dalších osm minut se zjevil v ještě větší možnosti Sander van de Streek, nicméně domácí brankář i tentokráte čaroval a připsal si na konto další vynikající zásah. AZ poprvé zahrozilo z následné akce, avšak gólman Oelschlägel se blýskl proti projektilu Boadua.

Hosté v následujícím průběhu zvyšovali svou aktivitu a přesně v polovině druhé půle je mohl poslat do vedení Kerk, ovšem jeho pokus z deseti metrů skvěle odvrátil do zámezí pozorný Bizot. Jediný gól tohoto utkání byl k vidění v 69. minutě. Po nepřesné rozehrávce ve středu hřiště vybojoval balón belgický mladíček Boussaid a krásně uvolnil Van de Streeka, jehož úchvatná pumelice z pětadvaceti metrů náramně zapadla do bližší šibenice.

Domácí se v následujícím průběhu snažili s výsledkem něco udělat, ale pozorná defenziva Utrechtu je k ničemu nepouštěla. Vyrovnat snad mohli jen asi deset minut před závěrečným hvizdem, kdy Sugawara minul prostor tří tyčí zhruba o půl metru. Svěřenci trenéra Pacala Jensena se pokusí napravit toto zaváhání již o víkendu proti vedoucímu Ajaxu, Utrecht bude chtít naplnit papírové předpoklady se Zwolle.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele