základní část, 11. kolo
06.12.2020 14:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Albert Gudmundsson a Teun Koopmeiners (© AFP)

Alkmaar hlavně kvůli nedisciplinovanosti překvapivě podlehl konkurenčnímu Groningenu

Na stadionu AFAS se v nedělním souboji mezi místním AZ a hostujícím Groningenem určitě nehrálo v rukavičkách, k vidění byly hned tři červené karty a navíc se zrodil senzační výsledek. Favorizovaný domácí výběr sice o poločase vedl, avšak ve druhém dějství přišel o dva vyloučené hráče a FC i proto dokázalo vývoj otočit (2:1). Svěřenci trenéra Pascala Jansena klesli v tabulce na osmé místo se sedmnácti body, hosté naopak poskočili na šestou pozici.

Alkmaar ve čtvrtek prožil celkem úspěšný zápas s italskou Neapolí (1:1) a udržel se ve hře o postup do jarní fáze Evropské ligy, jenomže tentokráte se jeho zkušenosti příliš neprojevily. Hosté v tuto chvíli mají na kontě solidních dvacet bodů a na vedoucí Ajax ztrácejí bodů sedm, se svým dosavadním účinkováním tak prozatím mohou být spokojeni. Po úvodní opatrnější dvacetiminutovce se z ničeho nic dokázal prosadit mírný favorit.

Po přetaženém rohovém kopu z levé strany vracel míč před branku Bruno Martins Indi a hlavičkující Teun Koopmeiners pak ze čtyř metrů snadno zamířil k levé tyči. Hosté se chtěli vrátit do hry o vítězství po necelé půlhodině hry, avšak nepříjemnou střelu Larsena dokázal zneškodnit připravený brankář Bizot. Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, nicméně domácí si výrazně ztížili svou situaci v 57. minutě.

Fredrik Midtsjø totiž ve středu hrací plochy naprosto zbytečně atakoval rozběhnutého Balka a rozhodčí Gözübüyük ho po druhé žluté kartě nemilosrdně vyloučil. Groningen od tohoto okamžiku rozhodně ožil a srovnat se mu povedlo o dvanáct minut později. Na levém křídle odvedl výtečnou práci Ahmed El Messaoudi a z rohu pokutového území dokonce sám vystřelil, jeho parádní rána přesně zaplachtila ke vzdálenější konstrukci.

Neuběhlo ani dalších pět minut a stejný hráč otočil vývoj, po zásluze se tedy stal hrdinou zápasu. Tentokráte obdržel zpětnou nahrávku proti noze od Larsena a jeho tečovaná střela se štěstím zapadla do levého spodního růžku. V 85. minutě šlo AZ do devíti, jelikož druhou žlutou kartu uviděl i Bruno Martins Indi. V nastaveném čase pak neudržel nervy na uzdě Mo El Hankouri, jenž příliš agresivně odstrčil Wijndala a logicky obdržel přímou červenou kartu.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, livesport.cz, sporttube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele