základní část, 17. kolo
16.01.2021 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Alkmaaru (© AFP)

Alkmaar vydřel výhru nad Den Haagem, úspěch zařídil náhradník Aboukhlal

Alkmaar měl očekávaně bez větších potíží splnit roli favorita. Druhá jmenovaná skutečnost se ukázala jako pravdivá, ovšem ta první o hladké výhře se ani náhodou nepotvrdila. A nebýt tahu trenéra Pascala Jansena poslat na hřiště z lavičky Zakariu Aboukhlala, kdo ví, jestli by se vůbec AZ radovalo z nějakého bodu. Den Haag nakonec právě tenhle náhradník skolil.

ADO letos urvalo pouhopouhá dvě vítězství, v uplynulých čtyřech ligových kolech hned třikrát prohrálo, celkově bojuje horlivě jenom o záchranu. V Alkmaaru neměli svěřenci kouče Ruuda Brooda vskutku co ztratit. Předvedli každopádně sympatický výkon, určitě mohli pomýšlet na nějaký úspěch poté, co se na sklonku odehrané hodiny trefil Michiel Kramer.

Už v průběhu dějství prvního přitom mohl skórovat ve 39. minutě Kemper, avšak svou hlavičku nasměroval pouze mimo kýžený a chtěný prostor brány. Do té chvíle ovšem ovládali hřiště domácí. Jenomže v koncovce se v 10. a 17. minutě nezadařilo Gudmundssonovi, svou šanci pak neproměnil ani jeho spoluhráč Boadu, jenž orazítkoval brankovou konstrukci.

A protože následně výkon Alkmaaru v ofenzivě nabral poněkud klesající křivku, přičemž ani zkraje druhé pětačtyřicetiminutovky nepřišlo na řadu nějaké výrazné zlepšení, rozhodl se Den Haag neaktivitu soupeře potrestat. V 58. minutě míč z vlastního vápna neodvrátil bek Martins Indi, k dorážce se tak propracoval Kramer, který z blízkosti snadno přelstil gólmana Bizota.

V 63. minutě vstoupil na plac za účelem oživit alkmaarskou ofenzivu Aboukhlal. Hned o devět minut později se mu podařilo vyrovnat stav, to když doklepl do sítě původní nepříliš povedené zakončení Midtsjöa. A minutu před koncem se v pokutovém území dostal k odraženému balónu, poslal ho od tyčky za brankovou čáru a přisoudil svému týmu tři body.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele