základní část, 19. kolo
28.01.2021 21:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Ajax ve vloženém kole nezaváhal, Willem II ale opět kladl odpor

Těsně před vánočními svátky připravil Willem II jednu ze čtyř bodových ztrát Ajaxu v rámci Eredivisie. A ačkoli ani nyní nebyl daleko aspoň od remízy, nakonec amsterdamskému klubu podlehl. Ten přece jen potvrdil roli favorita, díky brankám Briana Brobbeyho a Dušana Tadiče ze závěrečných minut strhl vítězství na svou stranu a upevnil si svou první příčku v tabulce.

Hosté nevstupovali do tohoto měření sil v nejlepším rozpoložení, v uplynulých devíti kolech urvali pouhé dva body, vedení Tricolores se tak rozhodlo pro změnu trenéra, odvolaný byl kouč Adrie Koster, a tak tento zápas měli pod taktovkou dočasně jeho asistenti Gery Vink, Chima Onyeike a Harald Wapenaar. Neodvedli špatnou práci, bodový zisk se však nekonal.

První střelu na bránu vyprodukovali domácí, a to zásluhou Antonyho, jeho přízemní pokus však nakonec skončil vedle vzdálenější tyčky. Ve 26. minutě byli vstřelenému gólu ještě o něco blíže, Blind napřáhl ze střední vzdálenosti svou levačkou, ve vápně míč tečoval Haller, avšak po jeho zásahu se rozezvonilo pouze břevno za zády hostujícího gólmana Brondeela.

Willem II se poprvé jaksi osmělil na sklonku půlhodiny hry, pravou nohou z halfvoleje cílil Nunnely, nicméně balón poměrně hravě polapil brankář Onana. Ve 37. minutě se musel mít na pozoru opětovně Brondeel, vyslal na něj totiž slušnou jedovku Álvarez, ovšem velká škoda pro něj, že ve finále mířil jen do těch prostorů, kde stál napevno jeho protivník v rukavicích.

Ještě do poločasu přišly na řadu nějaké příležitosti, které mohly změnit průběžné bezbrankové skóre, pět minut před obrátkou zakončoval Antony, nevyzrál ale u bližší tyčky na Brondeela, na opačné straně z brejku hodlal skórovat Nunnely, jenomže nasměroval merunu jen těsně do zámezí. I Mazraoui si poté zpoza šestnáctky vylámal zuby na pořád připraveném Brondeelovi.

O všem podstatném se rozhodovalo až ve druhém poločase. Jako první udeřil Ajax, Álvarez hlavou sklepl míč na hranici brankového území pro Klaassena, ten si ho bleskově zpracoval, a až otočen zády, z krkolomné pozice přelstil Brondeela. Willem II každopádně v 62. minutě odpověděl na nepříznivý stav, po rychlé kombinaci a pobídce Nunnelyho se prosadil Pavlidis.

Až do 83. minuty se de Godenzonen museli smiřovat s nerozhodným rezultátem, nicméně nakonec přece našli cestu za úspěchem. Nejprve skóroval Brobbey, který byl po svém střídání na hřišti sova pár desítek vteřin, jelikož pohotově zužitkoval centr zleva od Tadiče. A pak rozvlnil síť sám Tadić, jehož do tutové pozice v 87. minutě uvolnil stále kreativní Brobbey.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele