základní část, 14. kolo
23.12.2020 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Den Haag znovu neuspěl a rivalovi ze Zwolle podlehl o dvě branky

Den Haag zakončil hodně nepovedenou podzimní část v nejvyšší nizozemské soutěži již svou devátou porážkou, po nepříliš zajímavém průběhu nezvládl druhý poločas se Zwolle a nakonec s ním prohrál v poměru 0:2. Do nového roku tak bude vstupovat až z předposlední sedmnácté pozice s pouhými sedmi body na kontě, za patnáctým Willemem II zaostává o body dva. Naopak PEC se vyhouplo na obstojné jedenácté místo se šestnácti body.

Hosté drželi balón z více jak pětapadesáti procent a svého středního rivala drtivě přestříleli, celkově zamířili mezi tři tyče hned šestkrát, zatímco svěřenci trenéra Ruuda Brooda zaměstnali brankáře Zetterera pouze jednou. K prvnímu většímu nebezpečí došlo po necelé čtvrthodině hry. Po dobré práci svých spoluhráčů se zjevil ve velmi slibné pozici Clement, nicméně ten byl ve stoprocentní šanci na poslední chvíli zablokován.

Ve zbývajícím průběhu úvodního dějství k ničemu nebezpečnému nedošlo, k vidění byl spíše urputný výkon z obou stran a balón se nejčastěji nacházel ve středu hrací plochy. Hosté po změně stran přeci jen přidali a do důležitého vedení se dostali v 51. minutě. Zkušený devětadvacetiletý útočník Mike van Duinen obdržel nádherný pas z pravého křídla od Van Wermeskerkena a umístěnou hlavičkou se trefil přímo do levého spodního rohu.

Domácí se v následujícím průběhu marně snažili dobývat naprosto perfektní defenzivu protivníka a s přibývajícím časem začali stále více riskovat. Druhý rozhodující úder utrpěli zhruba deset minut před koncem. Vítězství PEC stvrdil střídající Clint Leemans, jenž obdržel přesně načasovanou kolmici do běhu od dalšího nově příchozího hráče Nakajami a marně se natahujícího gólmana Koopmanse překonal povedenou přízemní ranou z dvaceti metrů.

Autor: Viktor Sandev / sporttube,com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele