základní část, 26. kolo
13.03.2021 18:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Heraclesu (© AFP)

Den Haag znovu neuspěl a záchrana se mu tak stále vzdaluje

Den Haag prohlubuje své trápení v tomto ročníku Eredivisie a osm kol před koncem to vypadá, že prvoligovou licenci bude velmi těžko obhajovat. Po další porážce se sice udržel na předposlední sedmnácté pozici s patnácti body, ovšem před posledním Emmenem už je pouze o bod a šestnáctý Willem II mu navíc odskočil na šest bodů. Proti Heraclesu se sice dostal do vedení, ovšem soupeř v závěrečných dvaceti minutách vývoj otočil a zvítězil 2:1.

ADO proto nevyhrálo na ligové scéně již pojedenácté za sebou a jeho plamínek naděje stále slábne. Naopak hosté potvrdili celkem solidní formu a živí šanci na evropské poháry, díky druhému tříbodovému úspěchu za sebou se zatím posunuli na deváté místo s pětatřiceti body. Domácí přitom sehráli s klubem z Almela vyrovnanou partii, avšak svěřenci německého trenéra Franka Wormutha si přeci jen vytvořili více vyložených možností.

Úvodní poločas nebyl příliš atraktivní, oba celky měly problémy s přechodovou fází a ani jeden z brankářů neřešil složitější situaci. Po změně stran se obrázek hry přeci jen změnil, hosté z ničeho nic rozvlnili síť v 53. minutě. Po hezké přízemní kombinaci se zjevil na pravé strany šestnáctky Noah Fadiga a zamířil přímo do protějšího spodního rohu, jenomže VAR nakonec odhalil, že této trefě předcházel těsný ofsajd.

Domácí v dalších minutách zabrali a přesně v polovině druhého dějství překvapivě vedli. Po krásném centru z pravého křídla se propracoval k hlavičce Besuijen a mířil do bližší tyče, balón se pak odrazil do nohy stojícího Fadigy a k jeho smůle zapadl do branky. Heracles se však v žádném případě nevzdal a ani o pět minut později srovnal krok. Azzaoui odvedl skvělou práci na levé straně a poté poslal přihrávku před hranici brankového území.

Tem našel Sinana Bakişe, který po chytré otočce napálil balón k přední tyči kolem bezmocného gólmana Fraisla. Hosté od tohoto momentu ožili a rozdílovou trefu vsítili v 83. minutě. Ve středu hrací plochy dostal příliš prostoru Rai Vloet a svou pumelicí z dobrých pětadvaceti metrů překonal marně se natahujícího Fraisla. Heracles ještě mohlo pojistit svůj náskok v nastaveném čase, když Kutucu nepřekonal hostujícího brankáře a Vloet dorážel do tyče, nicméně vzhledem ke konečnému výsledku mu to vadit nemuselo.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele