základní část, 30. kolo
25.04.2021 14:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Den Haag opět prohrál a je jednou nohou v Eerste Divisie

Hráči Den Haagu nezvládli ani další klíčový souboj o záchranu, tentokráte v domácím prostředí jasně nestačili na Sittard a podlehli mu ve vysokém poměru 0:3. Celkově na ligové scéně nevyhráli téměř pět měsíců a čtyři kola před koncem je velmi pravděpodobné, že se jim sestup o patro níže už nevyhne. Na šestnáctou barážovou příčku Emmenu totiž momentálně ztrácejí propastných osm bodů a toto manko se bude jen velmi těžko stahovat.

ADO je tak beznadějně poslední osmnácté, naopak Fortuna přerušila svou nelichotivou šňůru tří porážek v řadě a vrátila se do hry o pohárové příčky. Nyní se dostala na dvanácté místo tabulky se sedmatřiceti body a například za devátým Twente zaostává jen vinou horšího skóre. Nedělní duel byl ze statistického pohledu nesmírně vyrovnaný od začátku až do samotného konce, jenomže Sittard převyšoval svého rivala v produktivitě.

První vyložená možnost byla k vidění až zhruba pět minut před přestávkou a svěřenci trenéra Sjorse Ulteeho ji hned přetavili ve vedoucí gól. Po hezké akci na pravé straně převzal balón Hansson, který předložil zpětnou nahrávku pro dobře postaveného Ziana Flemminga a ten z první napálil balón přímo do pravého spodního rohu. Hosty tento moment rozhodně nabudil a tři minuty po změně stran zvýšili svůj náskok.

Po pravém křídle všem utekl právě aktivní Flemming a svým parádním pasem našel u vzdálenější konstrukce rozběhnutého Sebastiana Poltera, jenž pohotově usměrnil míč do poloprázdné branky kolem naprosto bezmocného gólmana Fraisla. Fortuna si v následujícím průběhu s přehledem hlídala dostatečný odstup a definitivně ho pojistila zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Střídající Tesfaldet Tekie předvedl překrásné sólo při útoku čtyři na čtyři, balón si vzápětí navedl před hranici pokutového území a nakonec se náramně trefil k protější tyči. Poté se nic zajímavého neudálo, Den Haag v příštím kole přivítá rotterdamský Feyenoord a Fortuna se střetne s konkurenčním Twente.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele