základní část, 31. kolo
02.05.2021 12:15 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Den Haag šokoval Feyenoord a ještě vykřesal naději na záchranu

Hráčům Den Haagu se před tímto nedělním zápasem vůbec nevěřilo, nicméně po delší době se dokázali střelecky prosadit a nakonec po lítém boji udolali vysoce favorizovaný Feyenoord v poměru 3:2. Díky tomu ještě vykřesali plamínek naděje na záchranu a určitě nabrali sebevědomí do zbývajících tří zápasů. Naopak rotterdamskému celku se vzdálilo důležité čtvrté místo, na konkurenční Vitesse totiž ztrácejí propastných pět bodů.

Přímo do evropských pohárů se podívá nejlepší čtyřka a v tuto chvíli to vypadá, že Feyenoord přinejlepším skončí na páté pozici a bude ho tak čekat dodatečné play-off o Evropskou konfederační ligu. ADO zvítězilo v nejvyšší nizozemské soutěži poprvé od začátku ledna. V tabulce je sice stále poslední osmnácté s devatenácti body, na druhou stranu za šestnáctou barážovou příčkou Emmenu zaostává o pět bodů a toto manko se ještě přeci jen dá stáhnout.

Přitom jasný favorit vstoupil do tohoto střetnutí tím nejlepším možným způsobem a ani ne po třech odehraných minutách se dostal do vedení. Po parádním centru z levé strany v podání Kökçüa si naběhl do brankového území protivníka slovenský krajánek Róbert Boženík a prudkou hlavičkou s pomocí břevna dostal míč za brankovou čarou. ADO se však v žádném případě nevzdalo a ani ne po odehrané čtvrthodině srovnalo stav.

Po špatné přihrávce kapitána Fera získal míč Besuijen a okamžitou přihrávkou uvolnil rozběhnutého Jonase Arweilera. Ten si po dlouhém sólu věděl rady i mezi dvěma bránícími protihráči a přízemní střelou obstřelil brankáře Bijlowa. Hosté si mohli vzít zpět ztracený náskok v 16. minutě, avšak dobře zahraný přímý volný kop ze střední distance v podání Kökçüa brilantně zlikvidoval pozorný Fraisl.

Domácí nečekaně otočili vývoj přesně po půlhodině hry. Senesi totiž ve vlastní šestnáctce evidentně přistrčil unikajícího Van Ewijka a rozhodčí Van Boekel bez prodlevy ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil Abdenasser El Khayati a nezaváhal, jelikož se s chladnou hlavou trefil do pravého spodního rohu. Po změně stran se hosté snažili tlačit a málem srovnali v 57. minutě, ale střelu z první v podání Geertruidy výtečně zneškodnil Fraisl.

Den Haag výtečně prorazil ani ne o minutu později. Do listiny střelců se podruhé zapsal El Khayati, jehož krásně uvolnil Besuijen a závěrečná přízemní střela zapadla k pravé tyči - 3:1. Feynoord se vrátil do hry o bodový zisk zhruba pětadvacet minut před závěrečným hvizdem, když snížil střídající dánský forvard Nicolai Jørgensen povedenou hlavičkou z pěti metrů, jenže na více se svěřenci kouče Dicka Advocaata již nezmohli. Naopak v nastaveném čase byl vyloučen Jens Toornstra, který předvedl nesmyslný zákrok u postranní čáry na Van Ewijka.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele