základní část, 13. kolo
20.12.2020 14:30 CET
2 : 4
(0:4)

Reportáž

Ajax perfektně zvládl první půli, vyhrál tak na půdě Den Haagu

Předposlední zápas tohoto roku zvládli fotbalisté Ajaxu velmi dobře. A nebýt polevení koncentrace ve druhé pětačtyřicetiminutovce, vypadalo by jeho finální vítězství ještě lépe. Nad Den Haagem každopádně měli očividnou převahu, hlavně v první části zápasu, a získali zaslouženě tři body. Na vedoucí pozici tak mají aktuálně tříbodový náskok před druhým PSV.

Hosté byli už od úvodních minut aktivnější, k nebezpečné hlavičce se propracoval Huntelaar, nicméně svůj pokus nasměroval ze svého pohledu jen vedle levé tyče. Až ve 20. minutě se nakonec dostali de Godenzonen k prvnímu přesnému zásahu. Labyad ze středu pole vybídl na pravé straně Klaibera, ten přihrávku nasměroval na zadní tyčku, a odtud snadno zacílil Tadič.

Tenhle gól pomohl Ajaxu pořádně oprášit svůj um zaznamenávat branky. Ty další totiž následovaly vážně v hodně rychlém sledu. Jeho soupeř se v tu chvíli sesypal jako domeček z karet a najednou lovil balón ze své sítě ještě třikrát. Ve 22. minutě se střelecky prosadil stále hladový Huntelaar, jenž svou hlavou lízl za záda gólmana Koopmanse přesný centr od Blinda.

Po půlhodině hry si stále dominantní výběr trenéra Erika ten Haga svůj náskok ještě pojistil. Že by se přitom Labyad nějak extra radoval z toho úspěchu, že do prázdné brány doklepl pobídku od Antonyho, který už v době svého nahrávání stál ve vyložené pozici, to se říci nedá. A následně uběhly jen další dvě minuty, po kterých se skóre zase posouvalo dopředu.

Antony si na pravé straně počkal se svým pasem, pořádně se rozhlédl, kdo že by jeho práci zužitkoval v prospěšnou záležitost, všiml si, že v pokutovém území číhá Huntelaar, jenž pak podruhé hlavou překonal bezmocně přihlížejícího Koopmanse. Do přestávky mohl zasadit ještě jeden úder Tadič, jenže z voleje, nikým nestrážený, napálil merunu vysoko do zámezí.

ADO, i když zmíníme fakt, že plnilo v tomto souboji roli jasného outsidera, předvedlo v první půli opravdu mdlý a ustrašený výkon. Jenomže po obrátce se svěřenci trenéra Ruuda Brooda přece jenom aspoň trochu chytli a zmírnili následky konečné porážky. Již ve 44. minutě mohl dokonce skórovat Kramer, ale do té doby nepříliš zaměstnaný brankář Onana stačil zasáhnout.

A ve 49. minutě se už domácí dočkali své kýžené odměny. Poměrně laxně si počínal bránící Martínez, který neuhlídal Kramera, a ten až příliš snadno využil obloučku vyslaného od Bourarda. V 70. minutě došlo k ještě jednomu snížení průběžného stavu, Den Haag podnikl rychlý brejk, Bourard poté zkusil vypálit a udělal dobře, protože přelstil nejistého Onanu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele