základní část, 4. kolo
02.09.2018 14:30 CET
0 : 4
(0:3)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - AFC Ajax 0:4

Ajax na půdě Arnhemu jasně ukázal, že je ve velmi dobrém rozpoložení a svého odvěkého rivala, se kterým mimochodem v loňském ročníku hned dvakrát prohrál, naprosto zdecimoval po výsledku 4:0. Díky tomu se v tabulce posunul na druhou pozici s deseti body a za vedoucím PSV zaostává o body dva. Na amsterdamském klubu vůbec nebylo znát, že v úterý sehrál úspěšnou bitvu o postup do základní skupiny Ligy mistrů v ukrajinském Kyjevě.

Hosté naplno bodovali na ligové scéně potřetí za sebou, o svém jednoznačném vítězství rozhodli již v úvodních dvaceti minutách, kdy skórovali hned třikrát. SBV poprvé v sezóně prohrál a s pěti body mu patří osmá příčka. Favorita tohoto duelu poslal do vedení po necelých třech minutách marocký špílmachr Hakim Ziyech, když napřáhl z dobrých třiceti metrů a jeho skákavý pokus zapadl naprosto přesně k pravé konstrukci.

Za další čtyři minuty se prosadil pětatřicetiletý nestárnoucí kanonýr Klaas-Jan Huntelaar, který si po parádně zahraném přímém volném kopu od Ziyecha seběhl na hranici brankového území a zcela osamocen hlavičkoval prudce do sítě kolem naprosto bezmocného brankáře Eduarda. V 19. minutě to s Vitesse už vypadalo velice špatně, neboť po kolmici od Nerese zamířil bez větších nervů k vzdálenější tyči zkušený srbský útočník Dušan Tadič.

Zbývající minuty prvního poločasu probíhaly v poklidu, Ajax znovu zabral po přestávce. V 56. minutě ještě nebyla uznána branka Huntelaara kvůli ofsajdu, sudí van Boekel ji po konzultaci s videorozhodčím odvolal. Za další dvě minuty ale mohl stejný hráč podruhé v utkání zvedat ruce vzhůru, tentokráte se po přesně načasované nahrávce od Tadiče elegantně vyhnul Eduardovi a levačkou snadno uklidil balón do odkryté branky.

V poslední půlhodině měl práci také gólman Onana, jenž nejprve v 62. minutě reflexivně vyrazil hlavičku van der Werffa a o zhruba deset minut později si poradil s tvrdou ranou Matavže z levé strany pokutového území. V závěrečné desetiminutovce nejprve střídající van de Beek nepropálil Eduarda a pak odmítl šanci na hattrick Huntelaar, kdy se strážcem Vitesse přeloboval i branku. A když v nastavení na druhé straně pálil trestuhodně příliš vysoko Linssen, tak se gólový účet již nerozšířil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
afc ajax

Snáď 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele