základní část, 4. kolo
01.09.2018 19:45 CET
2 : 4
(0:2)

Reportáž

SBV Excelsior - ADO Den Haag 2:4

O exkluzivní koncert v Rotterdamu se postaral zkušený devětadvacetiletý místní rodák Abdenasser El Khayati, který však v dresu vyzyvatele z Den Haagu vsítil všechny čtyři banky svého týmu a hlavně jeho zásluhou si ADO odvezl domů tři body po divoké výhře 4:2 nad Excelsiorem. Se šesti vstřelenými trefami ve čtyřech utkáních se také zaslouženě posunul do čela tabulky střelců. SBV klesl se čtyřmi body na třinácté místo.

Den Haag se díky druhému tříbodovému zisku za sebou posunul do horní poloviny Eredivisie, konkrétně na šestou pozici se šesti body. V základní sestavě hostujícího výběru si odbyl svou premiéru devětadvacetiletý český útočník Tomáš Necid, jenž měl také lví podíl na úspěchu tohoto klubu, neboť El Khayatimu přihrál hned na dva góly a odehrál celých devadesát minut. Necid poprvé zahrozil po necelé čtvrthodině a byl blízko k otevření skóre.

Po centru do pokutového území prudce hlavičkoval z deseti metrů a brankář Stevens se musel vytáhnout s fantastickým zákrokem, balón s vypětím všech sil vyrazil do bezpečí. Skóre sobotního klání se poprvé měnilo ve 21. minutě, kdy byl ve prospěch ADO nařízen pokutový kop za podražení Hooie. Míč si na penaltový puntík postavil právě El Khayati a nekompromisně ho napálil k pravé tyči kolem stojícího Stevense.

El Khayati podruhé zamířil do černého v poslední minutě úvodního dějství, kdy po finální přihrávce od Necida napřáhl z osmnácti metrů a jeho naprosto famózní obstřel zapadl do vzdálenějšího horního rohu kolem plachtícího Stevense. Hattrick El Khayatiho za pouhých 44 minut byl dokonán téměř shodným způsobem v 65. minutě. Po další pobídce od Necida vypálil z podobného místa znovu do pravého horního rohu a Stevens byl i nyní bez šance.

Hrdina tohoto duelu dokončil své hvězdné vystoupení za další čtyři minuty. Po zpětné nahrávce od Maloneho to opět zkusil z hranice šestnáctky a míč usměrnil k zadní tyči, domácí strážce se i v tuto chvíli naprázdno proletěl vzduchem - 0:4. Excelsior sice během 70. - 72. minuty dvakrát snížil díky trefám Mikaela Andersona s Denisem Mahmudovem, jenomže v posledních dvaceti minutách se na více již nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele