základní část, 18. kolo
19.01.2019 19:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Zwolle zaskočilo Feyenoord a posílilo své šance na záchranu

Velké překvapení prvního kola nizozemské nejvyšší soutěže v roce 2019 se zrodilo na stadionu ve Zwolle. Místní PEC totiž senzačně zaskočil vysoce favorizovaný Feyenoord po výsledku 3:1 a vybojoval velice cenné vítězství. S osmnácti body poskočil na čtrnáctou pozici a před šestnáctou barážovou příčkou Excelsioru si vytvořil dvoubodový odstup. Rotterdamský celek nevyhrál potřetí za sebou a je stále třetí se šestatřiceti body.

Jeho manko na vedoucí PSV vzrostlo na třináct bodů, za druhým Ajaxem zaostává o jedenáct bodů. Velmi zajímavá byla již úvodní desetiminutovka. V první větší příležitosti se zjevil Thy, když po centru Younese Namliho hlavičkoval zblízka do boční sítě. Následně mohl na druhé straně otevřít skóre Berghuis, jenž sice zblízka propálil gólmana van der Harta, toho ovšem dokonale zastoupil vracející se Bram van Polen odkopem na brankové čáře.

V 9. minutě vymyslel další nádherný pas Namli a hlavička Lama přistála v náručí brankáře Bijlowa. Kýžená branka byla k vidění přesně po půl hodině hry. Domácí Clement posadil přímý volný kop z levé strany na hlavu van Polena, který zády k brance přehodil defenzívu Feyenoordu včetně zaskočeného Bijlowa. Neuběhly ani čtyři minuty a favorit sobotního utkání okamžitě odpověděl zásluhou Robina van Persieho.

Hvězdný útočník se postavil ke standardní situaci z dvaadvaceti metrů a naprosto parádní ranou vymetl pavučiny v bližším horním rohu. Pět minut před přestávkou pálil z hranice šestnáctky těsně nad Thy, v 51. minutě si Bijlow poradil s nepříliš razantním pokusem Clementa. PEC přetavil svůj mírný tlak ve vítězný gól za dalších pět minut. Domácím hrdinou se stal Vito van Crooij, po přihrávce Paala zkusil vystřelit z první ze sedmi metrů.

Balónu se dotkli bránící van Beek i Biljow, avšak míč s velkým štěstím přeci jen doskákal do sítě. V 64. minutě měl na kopačce druhé srovnání stavu Jørgensen, jenomže s fantastickým zákrokem se vytáhl van der Hart. Čtvrthodiny před koncem definitivně srazil soupeře na kolena aktivní Namli. Thy prodlužoval hlavou za sebe a čtyřiadvacetiletý dánský záložník zakončil své sólo technickou střelou do levého horního rohu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Feyenoord to má asi v piči.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele