základní část, 13. kolo
24.11.2018 18:30 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

PEC Zwolle - ADO Den Haag 2:3

V souboji dvou trápících se celků byl nakonec úspěšnější Den Haag, který si ze Zwolle odváží velmi cenné vítězství po výsledku 3:2. Domácí sice v průběhu sobotního střetnutí hned dvakrát vedli o gól, ovšem soupeř dokázal vždy okamžitě odpovědět a rozhodující trefu vsítil necelých deset minut před přestávkou. ADO prozatím poskočil na desátou pozici s patnácti body, PEC je s jedenácti body až patnáctý a brzy se může propadnout do sestupové zóny.

V hostujícím dresu tentokráte vůbec nenastoupil český útočník Tomáš Necid, který výjimečně zůstal na lavici náhradníků. Zwolle mělo skvělý vstup do utkání a už po sedmi minutách vedlo. První vážnější příležitost přetavil v branku Thomas Lam, jenž si naskočil na centr Clinta Leemanse od rohového praporku a hlavou u zadní tyče zakončil z pěti metrů naprosto přesně pod břevno. Nicméně neuběhlo ani deset minut a hosté srovnali.

V pokutovém území byl totiž evidentně faulován Lorenzen, k nařízené penaltě se postavil nejlepší střelec Den Haagu Abdenasser El Khayati a s naprostou přesností zamířil po zemi k levé konstrukci. Brankář van der Hart sice vystihl směr střely, ale na balón těsně nedosáhl. Domácí podruhé skórovali za dalších šedesát sekund, bleskové vedení jim vrátil Leemans po obrovské hrubce bránícího Meijerse.

Ten chtěl hlavou vrátit míč do náruče gólmana Zwinkelse, jenomže při svém účinkování byl hodně nepřesný. Rozběhnutý Leemans využil správného okamžiku a bez potíží doklepl balón do odkryté branky. Ve 24. minutě utichli domácí tribuny po desáté jubilejní trefě El Khayatiho v této sezóně Eredivisie. Devětadvacetiletý útočník skóroval podruhé v tomto duelu po skvěle načasované nahrávce od Lorenzena.

Vzápětí si přehodil balón na svou silnější levačku a z dvanácti metrů nekompromisně zavěsil do vzdálenějšího dolního rohu - 2:2. Následně se po vyložených možnostech doslova slehla zem, zajímavá byla až závěrečná desetiminutovka. Nejprve mohl zkompletovat hattrick El Khayati, jehož bombu vyškrábl van der Hart konečky prstů na rohový kop.

Poté se strážce PEC blýskl i proti pokusům Beckera s Lorenzenem, jenže v 83. minutě přeci jen inkasoval. Rozhodující gól zaznamenal Nick Kuipers, když po pasu El Khayatiho z levé strany hlavičkoval nechytatelně k tyči. V samém závěru ještě orazítkoval brankovou konstrukci střídající Zhang, výsledek se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele