základní část, 13. kolo
24.11.2018 18:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

NAC Breda - AFC Ajax 0:3

Fotbalisté Ajaxu potvrdili úlohu jasného favorita na půdě Bredy a po snadné výhře 3:0 se skvěle naladili na důležitý úterní duel Ligy mistrů v řeckých Aténách. Houževnatého protivníka nalomili na konci první půle, začátkem té druhé skórovali podruhé a vítězství pojistili v nastaveném čase. V tabulce zůstávají na druhém místě se čtyřiatřiceti body o pět bodů za suverénním PSV. NAC je stále poslední osmnáctý s pouhými osmi body na kontě.

Přitom domácí v úvodním dějství drželi se svým protivníkem krok a téměř do ničeho ho nepouštěli. Krátce po odehrané čtvrthodině naopak zahrozili střelou z více jak třiceti metrů, kterou brankář Onana vytěsnil na rohový kop. Vzrušení sice bylo zbytečné kvůli předchozímu ofsajdovému postavení, i tak byl tento pokus více než sympatický. AFC v podstatě zužitkoval svou první větší možnost necelých pět minut před přestávkou.

Do vedení se dostal díky vlastní brance Jethra Masharta, který po rohovém kopu Schöneho z levé strany a podskočení gólmana van Leera nešťastně hrudí nasměroval míč pod horní tyčku. Hosté vstoupili do druhého poločasu s mnohem větším elánem. V 52. minutě si po dalším skvostném pasu od Schöneho zpracoval míč Neres, využil podklouznutí bránícího Palmera-Browna a z otočky z osmi metrů napálil bližší konstrukci.

Neuběhly ani dvě minuty a Ajax přeci jen přidal druhý gól. Po přetaženém centru z levého křídla od Frenkieho de Jonga a zpětné hlavičce od Nerese se střídající Zakaria Labyad opřel do balónu z voleje ze čtrnácti metrů a jeho ukázková střela zapadla naprosto přesně k vzdálenější tyči, van Leer se jen naprázdno proletěl vzduchem. Ajax ani po této trefě rozhodně v ofenzívě nepolevoval a neustále se tlačil na útočnou polovinu.

V 69. minutě obdržel Dolberg zpětný centr z pravé strany a vypálil z první z osmi metrů, van Leer fantasticky v protipohybu vyrazil míč na rohový kop. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem se poprvé ozval střídající kanonýr Klaas-Jan Huntelaar, proti jehož chytré placírce výtečně zakročil levou nohou van Leer. Pětatřicetiletý Huntelaar se dočkal ve třetí nastavené minutě, když nasměroval pas Tagliafica z levého křídla ve skluzu do sítě.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele